Ceturtdiena, 25.04.2024
Līksma, Bārbala

Oktobris

UZ LAIKU APTUR DARBUS PIE MOLU PAGARINĀŠANAS

01.11.2017

Nepiemērotu laikapstākļu un citu projektā neparedzētu faktoru dēļ darbi vasaras mēnešos nevedās īpaši raiti un lielākā daļa projekta laika grafikā paredzēto darbu netika izdarīti. Šobrīd uz ziemas periodu molu pagarināšanas darbi ir apturēti. Uzņēmuma “Kauno Tiltai” lielākā daļa tehnikas un strādnieki ir devušies mājās.

Lasīt vairāk

PA SKOLAS VĒSTURES TAKĀM

31.10.2017

Lai labāk iepazītu skolas vēsturi, Pāvilostas kultūras nama Kultūrvēstures izpētes pulciņš Maritas Hornas vadībā Pāvilostas pašvaldības finansiāli atbalstītā projekta “Manai skolai – 55” ietvaros pakāpeniski īsteno tajā nospraustos mērķus un uzdevumus.

Lasīt vairāk

“Kad gadiem es pāri skatos…”

31.10.2017

Klāt rudens un pienācis atkal senioru tikšanās laiks, tādēļ oktobra izskaņā, Vērgales kultūras namā uz pasākumu “Kad gadiem es pāri skatos…” ieradās seniori no Vērgales pagasta, Pāvilostas un Grobiņas.

Lasīt vairāk

Aizvadīta senioru atpūtas pēcpusdiena

31.10.2017

28. oktobra pēcpusdienā Pāvilostas pilsētas kultūras namā pulcējās novada seniori, lai kopīgi pavadītu rudenīgo pēcpusdienu pasākumā “Ir labi, ja varam kopā būt!”.

Lasīt vairāk

Brauciens profesionālās ievirzes izglītības pilnveidei

31.10.2017

Ar Pāvilostas novada pašvaldības atbalstu oktobra vidū, sestdienā Pāvilostas Mūzikas skolas audzēkņi un viņu vecāki kopā ar skolotāju Anitu devās uz Rīgu, lai ielūkotos  Nacionālā Mākslas muzeja izstāžu zālēs, aplūkotu  restaurēto un atjaunoto ēku, telpas, kā arī  lai atklātu sev gan muzeja pastāvīgās ekspozīcijas “Latvijas māksla.

Lasīt vairāk

"Vērgalīte" piedalās festivālā "Rudens nāca sētiņā"

31.10.2017

28. oktobrī uz savu pirmo festivālu "Rudens nāca sētiņā" "Vērgalīti" aicināja Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs "Vaduguns".

Lasīt vairāk

Liepājā atklāj izstādi, kas stāsta arī par pāvilostnieku dzīvi "slēgtajā zonā"

30.10.2017

  27. oktobra vēlā pēcpusdienā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" tika atklāta mākslinieku Ievas un Kristapa Epneru dubultizstāde "Dzīvo atmiņu jūra” un “Vingrinājumi”. Izstādē "Dzīvo atmiņu jūra" ir skatāmi arī sešu pāvilostnieku stāsti.

Lasīt vairāk

Māca, kā būt laimīgiem!

30.10.2017

Pāvilostas bibliotēkā 27. oktobrī viesojās pozitīvās domāšanas un attieksmes centra “Pavasara studija” vadītāja, lektore, kas radījusi metodiku „Laimes terapija”, un  tūkstošiem lasītāju iemīļotu grāmatu autore Inese Prisjolkova.

Lasīt vairāk

Sieviešu koris “’Sīga” koncertē Liepājā

30.10.2017

29. oktobrī Pāvilostas sieviešu koris “Sīga” ar savu dalību atbalstīja koncertuzvedumu "Luters dzīvē, mūzikā un ticībā", kas notika Liepājas Lutera baznīcā un tika organizēts par godu Mārtiņa Lutera reformācijas 500. gadadienai.

Lasīt vairāk

Ciemojāmies Priekules novadā

30.10.2017

Priekules novadā 26. oktobrī uz tikšanos bija uzaicināti Aizputes, Alsungas, Durbes, Grobiņas, Nīcas, Pāvilostas, Rucavas un Vaiņodes novadu muzeju, senlietu krātuvju un tūrisma darbinieki! Gadu iepriekš šāda tikšanās notika mūsu novadā.

Lasīt vairāk

Mācības skolotāju palīgiem

30.10.2017

24. oktobrī Vērgales pirmsskolas izglītības iestādes „Kastanītis” organizētajā  seminārā  tikās skolotāju  palīgi  no trim bērnudārziem - Medzes pagasta PII „Čiekuriņš”,  Pāvilostas  pilsētas PII „Dzintariņš” un Vērgales  PII „Kastanītis”, lai  papildinātu savas zināšanas darbam ar bērniem.

Lasīt vairāk

Pāvilostas tūrisma uzņēmēji dodas pieredzes braucienā

27.10.2017

25. oktobrī Pāvilostas tūrisma uzņēmēji un citi interesenti devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Aizputes un Skrundas apkārtni, lai iepazītos ar kaimiņu tūrisma piedāvājumiem.

Lasīt vairāk

Iesvēta Vērgales kapliču

26.10.2017

21.oktobra pēcpusdienā Vērgalē notika Vērgales baznīcas kapu kapličas iesvētes brīdis kopā ar Grobiņas iecirkņa prāvestu Aināru Jaunskalži.

Lasīt vairāk

Pieredze pie Lietuvas kolēģiem

25.10.2017

Pāvilostas novada bibliotēku darbinieki 21. oktobrī devās pieredzes apmaiņas braucienā pie kolēģiem Lietuvā. Mūsu mērķis bija iepazīties ar Mažeiķu publisko bibliotēku. Mūs laipni uzņēma bibliotēkas darbinieki un bibliotēkas direktore Alina Bernotiene. Bibliotēka  oktobra beigās atzīmē 95. jubileju.

Lasīt vairāk

Modes skate „Rudens krāsu virpulī”

25.10.2017

Rudenī viens no skaistākajiem brīžiem ir lapkritis. Visapkārt gan zeme, gan koki pilni oranžu, dzeltenu un sārtu lapu. Šo dabas skaistumu var iemūžināt pavisam citā veidā - darinot tērpus un rotas no visdažādākajiem dabas materiāliem.

Lasīt vairāk

Pa melnā stārķa Aivo pēdām…

19.10.2017

Septembra izskaņā Vērgales pamatskolas vecāko klašu skolēniem bija iespēja tikties ar ornitologu, LU Bioloģijas institūta ornitoloģijas laboratorijas pētnieku, zinātnieku Māri Strazdu, kurš īpaši pievērsies melno stārķu pētniecībai un spēj par tiem pastāstīt ļoti daudz interesanta. Ornitologi šovasar Vērgales pagasta mežā noķēra vienu no šiem retajiem putniem, lai pieliktu tam raidītāju. Kāpēc tika noķerts melnais stārķis un pielikts raidītājs? Kā iespējams noķert melno stārķi? Kur viņi ziemo?  Vai to skaits palielinās? Atbildes uz šiem un vēl citiem, ar šo tēmu saistītiem jautājumiem, skolēniem bija iespēja rast tiekoties ar Māri Strazdu.

Lasīt vairāk

Saņem apbalvojumu par iesaistīšanos Simtgades ozola stādīšanā

17.10.2017

12. oktobrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notika svinīgais pasākums, kurā Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un kultūras ministre Dace Melbārde pateicās Latvijas valsts Simtgades atklāšanas akcijas “Apskauj Latviju” īstenotājiem.

Lasīt vairāk

Mazie lasītāji iepazīst bibliotēku

17.10.2017

12. oktobrī iepazīt bibliotēku bija aicināti 3 un 4 gadus veci bērni ar savām ģimenēm, lai mudinātu  piedalīties lasīšanas veicināšanas programmā “Grāmatu starts”.

Lasīt vairāk

Vērgales bibliotēkā top Puzuri

16.10.2017

5. oktobrī Vērgales bibliotēkā notika radošās darbnīcas. Pasākumā piedalījās Vērgales pamatskolas 5. klases skolēni un uzzināja, kas ir puzuris, no kā to gatavo un kāda nozīme puzurim bija seno latviešu dzīvē.

Lasīt vairāk

Putras nedēļa Vērgales bērnudārzā „Kastanītis”

12.10.2017

No 9. -13. oktobrim mūsu bērnudārzā ir Putras nedēļa. Stāstām bērniem par dažādām putrām, cik tās ir veselīgas.

Lasīt vairāk
» 1 2