Piektdiena, 19.04.2024
Vēsma, Fanija

Māca, kā būt laimīgiem!

Māca, kā būt laimīgiem!

30.10.2017

    Pāvilostas bibliotēkā 27. oktobrī viesojās pozitīvās domāšanas un attieksmes centra “Pavasara studija” vadītāja, lektore, kas radījusi metodiku „Laimes terapija”, un  tūkstošiem lasītāju iemīļotu grāmatu autore Inese Prisjolkova.

      I. Prisjolkova ir izstrādājusi metodiku un paņēmienu kopumu “Laimes terapija, kas palīdz cilvēkiem pašiem sakārtot savu dzīvi. Laimes terapija ir tas brīdis, kamēr cilvēks pierod ikdienā būt laimīgs, apmierināts, harmonisks un piepildīts ar mīlestību neatkarīgi no apkārt notiekošā. Laimes terapija nodrošina iekšējo mieru un komfortu.

      Šī gada maijā tika izdota autores jaunākā grāmata "100 dienas, kas mainīs pasauli". Šajā grāmatā stāstīts par to, kā 100 dienās cilvēks, ieviešot savā dzīvē jaunus paradumus, var mainīt ne tikai savu ārējo pasauli, bet arī iekšējo, kļūstot laimīgāks, veselāks un skaistāks.

      Lai lasītājiem būtu vieglāk, autore grāmatā ir iekļāvusi katrai dienai kādu iedvesmas uzdevumu, ar kura palīdzību nemanāmi tiek mainīta attieksme, raksturs, paradumi un līdz ar to enerģētika. Pēc simts dienām cilvēks ir pilnībā mainījies. Tiklīdz mainās cilvēks, tā arī mainās apkārtējā pasaule.

    Grāmatās autores izmantotais uzrunas formāts ir ļoti emocionāls, ar sadzīves situācijām un dažādiem praktiskiem paņēmieniem piepildīts. I. Prisjolkovas grāmatas ir sarakstītas sarunu formātā, kurā tiek runāts ar vienu cilvēku- ar to lasītāju, kurš tieši tajā mirklī lasa. Autore ir kā skolotāja, kura visiem stāsta un māca to, ko pati ir iemācījusies. Caur grāmatām autore dalās savā pieredzē, kā izvēloties laimi vai kā izvēloties audzēt laimi vai savu labsajūtu, ikviens var mainīt dzīvi.

      Sarunas laikā I. Prisjolkova atzina, ka agrāk pati neprata būt laimīga, nemācēja priecāties par dzīvi, kā arī viņu ļoti varēja satraumēt dažādi ārējie apstākļi. Savukārt, pievēršoties laimes terapijai, viņa sapratusi, ka tikai cilvēks pats ir atbildīgs par to, kā viņš jūtas un ka ar pārējo cilvēku attieksmi nav saistīts apstāklis, vai cilvēks ir laimīgs vai nē. Jebkurš cilvēks otram var sabojāt dienu, padarīt nelaimīgu tikai tad, ja pats cilvēks to ļauj. Cilvēka ārējā pasaule ir viņa iekšējās pasaules spogulis. Ja cilvēkam nepatīk ārējās pasaules spoguļa attēls, tad jāpadomā, ko mainīt sevī.

     I. Prisjolkova uzskata, ka cilvēkam ir jāiemācās vadīt prātu un domas. Mūsdienās cilvēki vispirms pamana negatīvo, jo zemapziņa ir pilna ar bailēm un uztraukumiem un tas, kas ir zemapziņā, ietekmē to, kā cilvēks domā. Vajadzētu panākt, lai zemapziņā ir labās un gaišās domas. Tiklīdz cilvēks iemācas vadīt savu prātu, tā arī iemācas vadīt savu dzīvi un radīt to tādu, kāda pašam patīk.

       Grāmatas, ko autore raksta, nav tikai lasīšanai, tās ir darīšanai. Pats svarīgākais pēc grāmatas izlasīšanas ir izlaist visu uzņemto informāciju caur savām čakrām un iepludināt dzīvē. Savādāk cilvēks izzina, uzzina un aizmirst.

      Īsi paskaidrojot par būtiskāko katrā darbā, autore klātesošos iepazīstināja arī ar viņas iepriekš izdotajām grāmatām, kas nu jau ir septiņas.  I. Prisjolkova tikšanās laikā arī deva dažādas norādes un ievirzes laimes terapijā.

     Pasākuma izskaņā apmeklētajiem bija iespēja arī iegādāties kādu no meditatīvajiem diskiem vai kādu no septiņām grāmatām, kurā autore labprāt ierakstīja arī kādu veltījumu no sevis. Jau neformālā gaisotnē bibliotēkā autore vēl ilgi ļāvās diskusijām ar kādu no interesentiem par laimīgu un sakārtotu dzīvi.

 

Marita Kurčanova,

sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Foto: M. Kurčanova

 

 

« Atpakaļ