Piektdiena, 26.04.2024
Rûsiņš, Sandris, Alīna

Pāvilostas tūrisma uzņēmēji dodas pieredzes braucienā

Pāvilostas tūrisma uzņēmēji dodas pieredzes braucienā

27.10.2017

   25. oktobrī Pāvilostas tūrisma uzņēmēji un citi interesenti devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Aizputes un Skrundas apkārtni, lai iepazītos ar kaimiņu tūrisma piedāvājumiem.

    Dalībnieki apmeklēja Piena muižu un Piena muzeju, Skrundas muižu, Kazdangas kultūras namu un pili, radošo apvienību „Cita Abra” Cīravā, Vitalitātes akadēmiju,  Aizputes jauniešu centru „Ideju māja” un noslēgumā viesojās Aizputes vīna darītavā.

    Piena muzejs iepazīstināja ar ekskursiju „Piena ceļš”, kur visiem bija jāpieliek roka gotiņas slaukšanā, piena mašinēšanā un sviesta kulšanā. Tāpat mums tika izrādīta muižas ēka un SPA centrs.

    Skrundas muižas pārstāvis izrādīja muižas piedāvājumu un ļāva ieskatīties muižas ikdienas dzīvē. Stāstīja par savu gūto pieredzi strādājot tūrisma nozarē un par muižas tūrisma piedāvājuma nākotnes vīzijām.

    Kazdangas kultūras namā apskatījām kultūras namu, kur tās darbiniece nedaudz pastāstīja par kultūras dzīvi Kazdangā. Pēc pusdienām devāmies apskatīt Kazdangas pili un parku, kur gides pavadībā spītējot lietum uzzinājām daudz jauna par Kazdangu.

    Radošā apvienība „Cita Abra”, kura par savu mājvietu izvēlējusies Cīravas dzirnavas iepazīstināja ar savām nākotnes vīzijām un piedāvājumu, kuru vasarā nodrošina Cīravas apmeklētājiem.

     Lažas pagasta Vitalitātes akadēmijā devāmies  izzinošā tūrē pa lielo centra teritoriju, kur tiek nodrošināts medicīniskais tūrisms visiem interesentiem.  Nebijis piedāvājums, lieliska apkārtne un rūpīgi darbinieki un pietiekams finansējums šo vietu ir padarījuši par neatkārtojamu tūristu galamērķi ne tikai Latvijas iedzīvotājiem, bet arī tālu aiz Latvijas robežas dzīvojošajiem. Visi brauciena dalībnieki atzina, ka šī ir brīnišķīga vieta.

     Viesojāmies jauniešu centrā „Ideju māja”, kur mūs iepazīstināja ar jauniešu māju, piesaistītajiem projektiem un dzīvi Aizputē, kā jaunietim.

     Vakara noslēgumā jau par tradīciju kļuvusi Kurzemes vīna darītavu apmeklējums, jo joprojām ceram, ka kāds beidzot uzdrošināsies īstenot ideju par vīnu, kas darināts Pāvilostas novadā. Šogad apmeklējām Aizputes vīna darītavu, kur Mārtiņš Sants iepazīstināja ar vīna darītāja ikdienu un darba plusiem un mīnusiem, kā arī ļāva degustēt viņa ražotos vīnus pie lieliskiem stāstiem no vīndara ikdienas dzīves.

      Paldies visiem, kuri kopā ar mums aizvadīja šo lietaino dienu pacilātā noskaņojumā un devās piedzīvojumos kopā!

 

Tūrisma konsultante

Anta Lībiete

 

Foto no TIC arhīva

 

« Atpakaļ