Otrdiena, 23.04.2024
Jurģis, Juris, Georgs

Pieredze pie Lietuvas kolēģiem

Pieredze pie Lietuvas kolēģiem

25.10.2017

    Pāvilostas novada bibliotēku darbinieki 21. oktobrī devās pieredzes apmaiņas braucienā pie kolēģiem Lietuvā. Mūsu mērķis bija iepazīties ar Mažeiķu publisko bibliotēku. Mūs laipni uzņēma bibliotēkas darbinieki un bibliotēkas direktore Alina Bernotiene. Bibliotēka  oktobra beigās atzīmē 95. jubileju.

     Mums bija liels pārsteigums, ka informācijas un valodniecības katedras vecākā bibliogrāfe Janina Dambrauskaite par bibliotēku stāstīja latviešu valodā, iepazīstinot  ar bibliotēkas modernajām un plašajām telpām, kā arī ar lietotājiem pieejamiem  pakalpojumiem. Sarunās un diskusijās dalījāmies pieredzē par aktuāliem darba jautājumiem. Ielūdzām ciemos arī pie mums uz Pāvilostas novada bibliotēkām un novada apskati.

     Mājupceļā  viesojāmies Ezeres puses nozīmīgajās vietās:  Ezeres kultūrvēstures un novadpētniecības materiālu krātuvē “Muitas nams” un ēkā, kurā II pasaules kara noslēgumā, 1945. gada 8. maijā tika parakstīts Kurzemes katlā ielenkto vācu karaspēka daļu kapitulācijas akts.  Novadpētniecības materiālu krātuves vadītāja Biruta Sipeniece interesanti stāstīja par Ezeres pagasta vēsturi no seniem laikiem līdz mūsdienām.


  Mairita Vītola

 

Foto: D. Vītola

Lielezeres parks.  Parks (24ha) atrodas pie Ezeres muižas, Latvijas-Lietuvas robežupes Vadakstes labajā krastā. Parks veidots 19.gs. vidū, tajā ir apmēram 36 svešzemju koku un krūmu stādījumi. Parka dienvidrietumu daļā atrodas tā sauktais Lielais akmens (4,2m augsts), kurš tiek dēvēts arī par Vadakstes valdnieku. Akmenī iekalts muižas pārvaldnieka barona fon Tolla vārds un gada skaitļi "1845-1855". Pēc nostāstiem gada skaitli akmenī norāda tā velšanas ilgumu vai arī laika posmu kurā ierīkots parks.

 

 

« Atpakaļ