Trešdiena, 24.04.2024
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Sieviešu koris “’Sīga” koncertē Liepājā

Sieviešu koris “’Sīga” koncertē Liepājā

30.10.2017

    29. oktobrī Pāvilostas sieviešu koris “Sīga” ar savu dalību atbalstīja koncertuzvedumu "Luters dzīvē, mūzikā un ticībā", kas notika Liepājas Lutera baznīcā un tika organizēts par godu Mārtiņa Lutera reformācijas 500. gadadienai. Pasākumu veidoja ilggadēja Liepājas Lutera draudzes locekle, režisore Vita Pētersone. Koncertu ievadīja Lutera baznīcas mācītājs Raitis Šēners.

   Koncertā piedalījās arī Grobiņas, Priekules un Liepājas baznīcu draudžu kori, kā arī Nīcas sieviešu koris. Solisti – Kristers Ketverts, Rolands Mežals, Briāna Baltgalve un Vilis Brūvers. Ērģelniece Līga Pūķe. Diriģenti: Rūta Pāvila, Inga Prūse, Rita Knapše, Līga Amerika-Ansiņa un Liene Breča. Koriem tas bija lielisks pieredzes gūšanas pasākums, ļaujoties ne tikai dziesmām, bet arī dvēseliskam baudījumam.

    Koncetra programma tika sadīta trīs daļās: veltījums dievkalpojumam, veltījums baznīcas gadam, sakramentālās un lūgšanu dziesmas. Muzikoloģe Aija Engelmane klātesošiem pastāstīja par Lutera radīto mūziku, akcentējot zīmīgākos faktus par to.

    Kapelāns Uģis Brūklene ar kundzi Harinu Brūkleni nelielā uzvedumā katru koncerta apmeklētāju aizveda 500.gadu senos notikumos, ļaujot izjust tā laikmeta elpu, gūt priekštatu par M.Lutera un sievas Kates dzīvi ticībā.

     Svētbrīdī piedalījās Liepājas bīskaps Hanss Martins Jensons, prāvests Ainars Jaunskalže un citi Latvijas draudžu mācītāji.

    Pēc koncerta katrs dalībnieks tika aicināts un cienāts ar gardu zivju zupu, kafiju un saldumiem.

 

kora dalībniece Marita Rolmane

 

Saistītie raksti: www.liepajniekiem.lv

Foto: M. Rolmane

 

 

« Atpakaļ