Piektdiena, 26.04.2024
Rûsiņš, Sandris, Alīna

Olimpiskā diena notiek Pāvilostā un Vērgalē

Olimpiskā diena notiek Pāvilostā un Vērgalē

26.09.2017

     Pāvilostas vidusskolā šajā dienā notika pirmās divas mācību stundas, pēc kurām sekoja Olimpiskās dienas atklāšana. Tā kā laika apstākļi bija manīgi un neprognozējami, kā arī zāle sporta stadiona bija pielijusi slapja, tad visi skolas skolēni pulcējās plkst.10:00 vidusskolas aktu zālē uz Vislatvijas kopējo rīta rosmi, ko vadīja 12. klases skolniece Made Jete Jance.

     Turpinājumā notika katras klases komandas pieteikuma prezentācija Olimpiskai dienai, kuras devīze šogad bija „Sporto svaigā gaisā”. Katrai klasei bija iespēja parādīt gan savu spēku, gan veiklību un attapību, gan īstu sportisko garu, pat par „salūtu” bija padomāts! 1. līdz 4. klašu grupa sportiskās aktivitātes turpināja turpat aktu zālē, bet 5. līdz 12. klašu grupas – vidusskolas sporta zālē.

     Tā kā laika apstākļu dēļ sportiskās aktivitātes dabā bija jāierobežo, tad daba pati „nāca” pie sportotājiem.  1. - 4. klašu jaukto komandu stafetēs tika izmantoti dabas materiāli, piemēram, čiekuri un nelieli koka klucīši, arī bumbas, konusi un vingrošanas riņķi nebija aizmirsti. Pavisam bija četras komandas: dzeltenā, oranžā, zilā, sarkanā. Stafetēs uzvarēja dzeltenā komanda, aizrautīgi spēlētajā tautas bumbā uzvarēja sarkanā komanda.

     Savukārt 5.-12. klašu komandas sacentās stafetēs un futbolā. Kausu 5.-7.klašu grupā ieguva 7. klases komanda, bet 8.-12. klašu komandā uzvarētāji bija 8.klases komanda, kas savu pārsteiguma balvu saņems vēlāk.

      Šajā pasākumā piedalījās arī Pāvilostas Bērnu un jauniešu centrs. Tā kā pasākums sākotnēji bija paredzēts laukā, bija plānots cienāt visus ar siltu tēju un izveidot savu disciplīnu, kur skolēni varētu parādīt savu ātrumu, prātu un spēku. Tomēr slikto laikapstākļu dēļ sportošana norisinājās iekštelpās, bet savas sagatavotās dāvanas BJC pārstāvji vēlējās kādam uzdāvināt. Tādēļ tika nolēmts, ka visas dienas garumā tiks vēroti aktīvākie skolotāji un skolēni katrā klašu grupā. Dienas beigās ar nelielām dāvaniņām, pēc BJC pārstāvju domām, tika apbalvoti šie aktīvākie sportisti. Bērnu un jauniešu centra vadītāja Terēze atzīst, ka bija patīkami būt šī pasākuma sastāvdaļai, jo, viņasprāt, ir svarīgi sportot un šī ir iespēja arī citiem parādīt savu sagatavotību.

     Paldies visiem pedagogiem, kas iesaistījās Olimpiskās dienas aktivitātēs, īpaši sporta skolotājam Zintim Vīgulim, 1.-4.kl. audzinātājām A. Valkašai, G. Benetei, I. Arājai, I. Priedoliņai, kā arī Aldim Barsukovam.

Plašāku fotoreportāžu skatieties FOTOGALERIJĀ

Pāvilostas Bērnu un jauniešu centra sagatavotas dāvaniņas

 

     Vērgales pamatskolā Olimpiskā diena ar devīzi “Sporto svaigā gaisā!” šogad notika brīvā dabā, jo organizētāji, vēloties akcentēt Latvijas skaisto dabu, jau iepriekš aicināja ikvienu dalībnieku doties svaigā gaisā un izmantot sportošanas iespējas brīvā dabā. Vērgales pamatskolas skolēni un skolotāji šo aicinājumu pieņēma un visu dienu aizvadīja sportiskās aktivitātēs dabā.

     Vispirms visi devās pārgājienā no Ziemupes stāvlaukuma uz viesu namu “Laikas”, lai tur turpinātu pārējās ieplānotās aktivitātes. Kā jau katru gadu, arī šogad skolēni sporta skolotāja Eināra Vārsberga vadībā veica Olimpisko rīta vingrošanu mūzikas pavadījumā. Gan skolēni, gan skolotāji to izpildīja ļoti atraktīvi ar lielu prieku.

Bet lielāko dienas daļu aizņēma volejbola sacensības starp klasēm. Ļoti labi šajā sporta veidā sevi parādīja 5. klases skolēni, bet kopvērtējumā volejbola sacensībās 1. vieta – 9. klasei, 2. vieta - 7. klasei, 3. vieta – 5. klasei, 4. vieta – 8. klasei un 5. vieta – 6. klasei.

      Atpūtas brīžos katra klase no čiekuriem, zariem un lapām ar lielu izdomu izveidoja savas klases ciparu.

     Neizpalika arī tējas baudīšana un desiņu cepšana ugunskurā. Vērgales pamatskolas kolektīvs saka lielu paldies Lienei Zaļkalnei ar ģimeni par sirsnīgo uzņemšanu viesu namā “Laikas”!

 

Rakstu veidoja: Marita Rolmane, Terēze Cābele, Marita Kurčanova

un Vita Braže

 

Foto un video: M. Kurčanova, A. Paipa,  A. Blūmane, T. Cābele

 

 

 

 

 

« Atpakaļ