Piektdiena, 26.04.2024
Rûsiņš, Sandris, Alīna

Septembris

Atzīmē skolas ozola jubileju

04.10.2017

29.septembrī Vērgales pamatskolā tika atzīmēta Miķeļdiena. Bet Miķeļdiena ir arī skolas ozola dzimšanas diena.

Lasīt vairāk

Svin svētkus Miķelim

02.10.2017

Šogad Pāvilostas novada pirmsskolas izglītības iestādes "Dzintariņš" un "Kastanītis" Miķeļdienu svinēja neparastāk kā citus gadus. Jau tradicionāli ierastajai Miķeļdienas izstādei pirmsskolu telpās, šogad bērnudārza audzēkņi devās gan nelielos pārgājienos, gan piedalījās maizes cepšanā.

Lasīt vairāk

Pāvilostas amatierteātris viesojas Baltinavā

02.10.2017

No 8.-10. septembrim Pāvilostas amatierteātris viesojās Baltinavā pie vietējā amatierteātra "Palādas" (Pūces)  kolektīva, ko vada Anita Ločmele jeb dramaturgu aprindās pazīstama kā Danskovīte, kura sarakstījusi vairākas lugas par latgaļu sadzīvi. Vispazīstamākā no tām ir par Antonu un Annu (Latgola), ko iestudējis arī Latvijas nacionālais drāmas teātris un vienu no lugas daļām arī mūsu kolektīvs.

Lasīt vairāk

Pāvilostas pilsētas PII “Dzintariņš” atklājis jaunu rotaļu laukumu

28.09.2017

Saulainajā trešdienas rītā, 27.septembrī, norisinājās svinīgā atklāšana ilgi gaidītajai iecerei, kas uzvaru iedzīvotāju balsojumā guva “LMT Latvijai” projektu konkursā Pāvilostas novadā. Pēc lielā darba aizvadītajos mēnešos iecere beidzot īstenota – rotaļu laukumā izvietoti jauni vingrošanas elementi pirmsskolas vecuma bērniem.

Lasīt vairāk

Septembris - dzejas mēnesis

28.09.2017

  Š. g. 20. septembra pēcpusdienā Pāvilostas novadpētniecības muzejā norisinājās pasākums ‘’Ar VIP sajūtu dzejā”, kurā piedalīties bija aicināti vienkārši cilvēki, katrs ar savu ikdienas nodarbi, bet ar vienu kopīgi saistošu – dzejas mīlestību - gan tie, kas paši raksta dzeju, gan tie, kuriem patīk klausīties dzeju autoru lasījumā. It kā parasti cilvēki ar savu personību pašatklāsmi rosināja klausītājus kopīgi aizdomāties tālāk par tik ierasto un ikdienišķo.

Lasīt vairāk

Ražas svētki Vērgales bērnudārzā „Kastanītis”

27.09.2017

Šonedēļ ražas svētki, jo tūliņ, tūliņ Miķeļdiena! Vērgales  bērnudārzā „Kastanītis” ražas nedēļu ieskandināja rotaļu rīts.

Lasīt vairāk

Sadarbības nolūkos Pāvilostā viesojas Polijas delegācija

26.09.2017

  No 11. - 15. septembrim Pāvilostas novadā viesojās Lebas (Polija) pašvaldības delegācija. Viesošanās mērķis bija iepazīt Pāvilostas novadu kā potenciālo sadarbības un sadraudzības pašvaldību.

Lasīt vairāk

Olimpiskā diena notiek Pāvilostā un Vērgalē

26.09.2017

22. septembrī Latvijas Olimpiskās komitejas organizētā “Olimpiskā diena 2017” notika 563 norises vietās un kopā pulcēja pasākuma dalībnieku rekordskaitu – 136 704 dalībniekus no 97 Latvijas pilsētām un novadiem, to vidū arī Pāvilostas novads, kas šajā akcijā piedalījās nu jau ceturto gadu pēc kārtas. Šī gada Olimpiskās dienas devīze bija “Vingro svaigā gaisā!”, vienlaikus atgādinot ikvienam Latvijas iedzīvotājam par iespēju sportot brīvā dabā.

Lasīt vairāk

Labie draugi – policisti!

26.09.2017

22. septembrī Drošības nedēļas ietvaros pie mums, Vērgales  pirmsskolas izglītības iestādē „Kastanītis”,  ciemojās Valsts  policijas pārstāvji - Eva Mangale un bērnu iemīļotie Runcis Rūdis un Bebrs Bruno.

Lasīt vairāk

Meža ekspedīcija

27.09.2017

Vērgales pamatskolas 6. un 7. klase 21. septembrī piedalījās AS “Latvijas Valsts meži” un “Mammas dabas” rīkotajā meža ekspedīcijā, kas notika Kalvenē, netālu no Podnieku ezera. Ekspedīcijā tika piedāvāts brīvā dabā apgūt mācību programmā paredzēto vielu par mežu ekosistēmu un tā izstrādāta sadarbībā ar LU Starpnozaru izglītības inovāciju centru.

Lasīt vairāk

Projekta “1836” Piejūras gājiens no Jūrkalnes līdz Ziemupei

21.09.2017

Gājiens sākās sestdienas, 16. septembra rītā pie Jūrkalnes estrādes un pirmajā dienā veda līdz Pāvilostai ar naktsmājām vidusskolā.  Otrajā dienā pārgājiens turpinājās no Pāvilostas līdz Ziemupei, kur notika simboliskā staba ierakšana un koncerts.

Lasīt vairāk

Didža Rijnieka koncerts „Būsim draugi!”

21.09.2017

21. septembrī, kā katru gadu pie mums viesojās komponists, dzejnieks un skolotājs Didzis Rijnieks.

Lasīt vairāk

Vērgales PII „Kastanītis” ciemojas ugunsdzēsēji

21.09.2017

Drošības nedēļas ietvaros, jau 2. gadu pēc kārtas, mūsu bērnudārzā ciemojas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta  Prevencijas un sabiedriskās informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Anete Strazdiņa.

Lasīt vairāk

Vērgales pirmsskolā svinīgi atklāj LMT projektu “Vairāk kustību – vairāk veselības!”

18.09.2017

Vērgales PII “Kastanītis” LMT projektu konkursā “LMT Latvijai” piedalījās ar projektu “Vairāk kustību – vairāk veselības!” un  ieguva finansējumu 1993 eiro apmērā. Pēc finansējuma iegūšanas aizvadītajos mēnešos, pirmsskolas izglītības iestādē “Kastanītis” īstenots iecerētais – papildināts bērnu rotaļu laukums ar āra trenažieriem, ierīkota “Baskāju taka” un iegādāti seši līdzsvara riteņi, lai veicinātu bērnu aktivitātes svaigā gaisā, stiprinātu veselību un fizisko sagatavotību.

Lasīt vairāk

Vērgales bērnudārzā „Pasaka par Diegabiksi”

18.09.2017

13. septembrī mūsu bērnudārzā ciemojās Rīgas Leļļu teātra mākslinieki Dzintra Duka-Maisaka un Māris Podnieks.

Lasīt vairāk

Spēka diena notiek arī Pāvilostā

15.09.2017

9.septembris visā Latvijā norisinājās Spēka diena, kura notika aptuveni 80 punktos visā Latvijā.   Pēc vairāku gadu pārtraukuma viens no Latvijas “Spēka dienas” punktiem atradās arī Pāvilostā pilsētas stadionā.

Lasīt vairāk

Mācību gads iesācies visās novada izglītības iestādēs

05.09.2017

Lai gan šogad vasara biedzās tā īsti nesākoties, tomēr jau atkal līdz ar Zinības dienu 1. septembri ir atsākušās mācības visās Pāvilostas novada izglītības iestādēs.

Lasīt vairāk