Sestdiena, 04.05.2024
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Karjeras iespējas – iepazīstam ārsta palīga profesiju

Karjeras iespējas – iepazīstam ārsta palīga profesiju

12.10.2017

   Š. g. 11. oktobrī ar 9. - 12. klašu audzēkņiem tikās neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta speciālists no Liepājas – ārsta palīgs Aleksejs Safonovs.

    Pirmā nodarbībā skolēni tika iepazīstināti ar ārsta palīga profesiju, izstāstot ikdienā veicamos pienākumus, atklājot arī faktorus, kas reizēm šo darbu padara īpaši smagu. Kā arī tika sniegta informācija, kur studēt šo ārsta palīga profesiju, kādas iespējas tā pavērs.  Akcentējot, ka nepietiek tikai ar labām sekmēm, bet jābūt arī labai fiziskai formai un komunikācijas prasmei, spējai strādāt komandā un nepārtraukti pilnveidoties.

   Otrajā nodarbībā tika izrunāts, kā rīkoties, kas jāievēro, kur zvanīt un ko runāt, ja klātesošā dzīvība ir apdraudēta. Uz līdzi paņemtā manekena Aleksejs demonstrēja sirds masāžu. Katrs skolēns, kas vēlējās, gūstot arī praktiskās zināšanas, varēja izmēģināt pats sniegt palīdzību bezsamaņā esošajam manekenam, rezultātā izvērtējot, vai viņa fiziskā forma šobrīd ir pietiekoša, lai sirds masāža noritētu veiksmīgi.

    Par piemiņu no tikšanās ar ārsta palīgu katrs skolēns saņēma informatīvus bukletus un pildspalvu.

    Februārī, kad valstī notiek „Ēnu diena”, skolēnam ir iespēja sīkāk izzināt NMPD darbu klātienē, iepriekš piesakoties mājas lapā - http://enudiena.lv/.

 

 Marita Rolmane

 

Foto: M. Rolmane, A. Safonovs

 

 

« Atpakaļ