Otrdiena, 23.04.2024
Jurģis, Juris, Georgs

Satiksmes ministrs apmeklē Pāvilostas ostu

Satiksmes ministrs apmeklē Pāvilostas ostu

17.08.2017

    Satiksmes ministrs Uldis Augulis 12.augustā apmeklēja Pāvilostas ostu, lai iepazītos ar šobrīd notiekošajiem ostas mola rekonstrukcijas un pagarināšanas darbiem. Šis ir vērienīgākais projekts Pāvilostas ostā kopš 1878. gada.

     Molu pagarināšanas projekts tiek realizēts ar LAD līdzfinansējumu un tā finansiālais apjoms ir apmēram 2,9milj. eiro. Paralēli mola rekonstrukcijai Pāvilostas ostā šobrīd tiek realizēti vairāki ostas infrastruktūras attīstības projekti, piemēram, Interreg SmartPorts, kurā piedalās 14 ostas no 4 valstīm, Est-Lat55 sadarbībā ar Igaunijas mazo ostu tīklu un citi.

     Augulis uzsver, ka katrai Latvijas ostai ir sava būtiska nozīmē valsts tautsaimniecības attīstībā. Tāpēc ministrs ir gandarīts par Pāvilostas ostas attīstību, un ir prieks, ka Latvijā arī mazajām ostām ir tik lieli plāni un stratēģisks nākotnes redzējums. Tieši Pāvilostas osta ir vienīgā Latvijas mazā osta atklātās Baltijas jūras piekrastē un nozīmīgs jahtu ostu tīkla loceklis starp Liepāju, Ventspili un Gotlandi. Ostā ir izveidota Eiropas līmeņa viesjahtu servisa
infrastruktūra un tā ir iemantojusi pelnītu atzinību no ārvalstu burātājiem, gadā uzņemot ap 300 viesjahtu no visas Eiropas. Tā arī veic aktīvu ieguldījumu zvejniecības sekmēšanā, nodrošinot darba vietas novadā.

     Ostā nenotiek kravu pārkraušana, bet tajā aktīvi darbojas vietējā piekrastes zvejniecības flote ar mūsdienīgu krasta infrastruktūru - zivju pārstrāde, jaunas piestātnes, zivju atvēsinātava. Tāpat ir izbūvēts moderns jahtu remonta, apkopes un ziemas glabāšanas parks, šovasar darbību uzsācis unikāls peldošo apartamentu komplekss, pieejama laivu un SUP dēļu noma, darbojas burāšanas skola utt.

     Kā informēja ostas pārvaldnieks R. Griškevičs, Smartports projekta ekspertu vērtējumā Pāvilostas osta ir atzīta par Latvijas labāko jahtu ostu, bet "tas ir tikai sākums - mēs gribam kļūt par vienu no labākajām mazajām ostām visā Baltijā." Ministrs augstu novērtēja arī valsts robežsardzes posteņa darbību Pāvilostas ostā, kur, papildus tiešajiem pienākumiem, robežsargi sadarbībā ar ostas pārvaldi nodrošina arī cilvēku operatīvās glābšanas funkcijas jūrā.

Liene Užule
Ministra padomniece komunikācijas jautājumos
Tālr.: 67028290
E-pasts: komunikacijas@sam.gov.lv

« Atpakaļ