Piektdiena, 26.04.2024
Rûsiņš, Sandris, Alīna

Augusts

Atkal viena jauka diena mūsu dzīvē

04.09.2017

29. augustā Vērgales pagasta cilvēkiem bija iespēja braukt ekskursijā. Godīgi sakot,  ekskursijas emocijas un sajūtas nevar tā īsti  aprakstīt, jo tās ir jāpiedzīvo. Kur tad mēs bijām un ko redzējām?

Lasīt vairāk

Novada bibliotekāri Latgalē

30.08.2017

Seši mūsu novada bibliotekāri izmantoja iespēju 28. un 29. augustā piedalīties Liepājas CZB organizētajā pieredzes apmaiņas braucienā uz Latgali.

Lasīt vairāk

Uguns ma-DARAS dzirksteļu spēks

29.08.2017

Augusta beigās 26. – 27. augustā Ziemupes jūrmalā notika jau sestais atpūtas pasākums “ma-DARA”, uz kuru no tuvienes un tālienes sabrauca gan tie, kuriem šī ir satikšanās vieta jau vairākus gadus pēc kārtas, gan tie, kas Ziemupē bija pirmo reizi. Pasākums šogad norisa divas dienas, un, ja viena bija skaisti saulaina un atvasarīgi silta ar bezvēja nakti, tad otrā dienā lietus lija aumaļām, bet tas nevienu neaizbiedēja, prieks nekļuva tāpēc mazāks, bet siltuma zieds uzplauka vēl košāks, kā viena liela Ugunspuķe – Ugunsma-DARA. Uguns arī bija šī gada tēma.

Lasīt vairāk

Senās uguns nakti atzīmē jau 19. reizi!

29.08.2017

Augusta pēdējā sestdienā, 26. augustā, Pāvilostā un daudzviet citur Latvijā ar simbolisku ugunskuru aizdegšanu Baltijas jūras krastā tika atzīmēta Senās uguns nakts. Pāvilostā šāds pasākums notika nu jau 19. reizi.

Lasīt vairāk

Pāvilostā atver “top!” veikalu "ENKURS"

25.08.2017

24. augustā Pāvilostā, bijušā padomju laika kroga “Enkurs” ēkā, investējot 170 tūkst. eiro, atvērts “top!” veikals ar 172 m2 lielu tirdzniecības zāli. Daļu šobrīd neizmantotās ēkas plānots iznomāt kafejnīcas ierīkošanai. Sakopjot apkārtni, veikti arī pieguļošās teritorijas labiekārtošanas darbi 1370 m2 platībā, tostarp ieklāts bruģis un izveidota autostāvieta.

Lasīt vairāk

Dodas ekskursijā uz Ziemupes Dvēseles veldzes dārzu

30.08.2017

Skaistā 23. augusta dienā nodibinājuma "Fonds "Cilvēks cilvēkam"" jeb Pāvilostas pansionāta 19 iemītniekiem un 7 pavadoņiem bija lieliska iespēja apmeklēt Ziemupes rehabilitācijas centru "Dvēseles veldzes dārzs".

Lasīt vairāk

PAŠĀ PILSĒTAS SIRDĪ SVIN IELAS SVĒTKUS

25.08.2017

Pāvilostas pilsētā augusta mēnesī viens no centrālajiem pasākumiem un arī visnotaļ viens no gaidītākajiem pasākumiem ir biedrības “Pāvilostas kultūrvēsturiskais vides centrs” rīkotie IELU SVĒTKI.

Lasīt vairāk

“Uzziedi, mana Vērgale!”

22.08.2017

Ar moto “Uzziedi, mana Vērgale!” un ar Vērgales pagasta centra, iestāžu un māju rotāšanu iesākās gadskārtējie Vērgales svētki. Svētku rīts gan uzausa pelēcīgs, ik pa brīdim uzlija lietus, taču diena izvērtās jauka un patīkama, jo bijām to pelnījuši!

Lasīt vairāk

Pāvilostas novada dejotāji piedalās starptautiskā festivālā Ukrainā

23.08.2017

2016. gada septembra sākumā, Pāvilostas novada sieviešu korim “Sīga” un deju kolektīvam “Mārsils” viesojoties Ukrainas Aizkarpatu pilsētā Rakhivā XXIII starptautiskajā gucuļu festivālā, Pāvilostas novada kultūras pašdarbības kolektīvi tika uzaicināti arī nākamajā gadā, proti, 2017. gada augustā piedalīties nu jau XXIV starptautiskajā gucuļu festivālā Kolomijā, Ivano-Frankovsk apgabalā. Pāvilostas novada kultūras pašdarbības kolektīvi laipni pieņēma uzaicinājumu, bet šoreiz tika nolemts gucuļu festivālu kuplināt ar VPDK “Mārsils” un VPDK “Vērgalīte” deju repertuāru.

Lasīt vairāk

Bibliotēkā notiek tikšanās ar pērļotāju

21.08.2017

Šobrīd Pāvilostas bibliotēkā apskatāma rokdarbnieces - pērļotājas Evijas Ūdriņas pašdarināto rotu izstāde, bet 17. augustā ikvienam interesentam bija iespēja tikties ar rotu meistari, lai uzzinātu vairāk par rotām, pērlēm un smalkajiem darbiņiem.

Lasīt vairāk

Ziemupnieku saiets

17.08.2017

  12. augustā uz četrpadsmito Ziemupnieku saietu tika aicināti tuvi un tāli Ziemupes skartie ļaudis.

Lasīt vairāk

Satiksmes ministrs apmeklē Pāvilostas ostu

17.08.2017

    Satiksmes ministrs Uldis Augulis 12.augustā apmeklēja Pāvilostas ostu, lai iepazītos ar šobrīd notiekošajiem ostas mola rekonstrukcijas un pagarināšanas darbiem. Šis ir vērienīgākais projekts Pāvilostas ostā kopš 1878. gada.

Lasīt vairāk

Svin Sakas pagasta nozīmīgo jubileju

07.08.2017

Jau vairāku gadu garumā, augusta mēnesim iesākoties, tiek svinēti Sakas pagasta svētki. Šogad Sakas pagastam jau apritēja 787. gadadiena, ko atzīmējām 4. augustā.

Lasīt vairāk