Piektdiena, 26.04.2024
Rûsiņš, Sandris, Alīna

Tikšanās ar lasītājiem

Tikšanās ar lasītājiem

16.11.2017

    Pāvilostas bibliotēkā 10.novembrī viesojās rakstniece, daudzu grāmatu autore Nora Ikstena, kura īpašu ievērību ieguva pēc grāmatas “Mātes piens” sarakstīšanas. Rakstnieci izjautāja un klausītājus diskusijās iesaistīja Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektu vadītāja Liega Piešiņa.

       Rakstniece atzīst, ka viņas rakstnieces gājums latviešu literatūrā ir apmēram 20 gadi un rakstniecības liktenis viņu savā ziņā ir lutinājis, jau sākot ar pirmo grāmatu “Dzīves svinēšana”, kas izdota 28 gadu vecumā. Viņasprāt, “Mātes piena” panākumi no vienas puses ir liels pārsteigums, bet no otras – likumsakarība. Rakstniece atzīst, ka līdz grāmatai “Mātes piens” bija jāizaug, ja to būtu rakstījusi 20 gadu vecumā, šī grāmata būtu naiva, ja 30 gados – tā būtu pacilāta, taču tikai tagad – 40 un vairāk gados – Ikstena bija nobriedusi tam, lai uz šo sev un vēsturiski sāpīgo tēmu paraudzītos no cita skatupunkta,

       Tieši šī Noras Ikstenas personiskā attieksme un personiskie stāsti tikšanos ar rakstnieci ļāva aizvadīt ļoti sirsnīgā gaisotnē un, līdztekus sarunām par drūmajiem padomju laikiem, tika risinātas rakstnieces dzīves epizodes, atceroties gan skolas laiku, gan pirmos soļus rakstniecībā, gan iespaidus un emocijas, kas saistās ar Gruziju.

       Rakstnieces šodiena ir ļoti cieši saistīta Gruziju. Stāstot par Gruzijas izjūtām viņa saka: “Gruzija pie manis atnāca caur mīlestību”.

        Nākoša tikšanās reize ar rakstnieci būs pavasarī, jau 2018.gadā. Ja ir interese, sekojiet līdzi bibliotēkas aktivitātēm.

                                                                                                       

Mairita Vītola

Foto: E. Horna, M. Kurčanova

 

 

« Atpakaļ