Trešdiena, 08.05.2024
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Vērgalē noslēdzas kopienu nedēļa

Vērgalē noslēdzas kopienu nedēļa

08.11.2017

    Stiprinot Latvijas lauku kopienu attīstības iniciatīvas un risinot kopienām aktuālos jautājumus, kas aktīvi tiek darīts daudzu gadu garumā, šogad turpinājās 2013. gadā uzsāktā Latvijas Lauku foruma tradīcija – reģionālās tikšanās visā Latvijā.

      Lauku kopienu nedēļa 2017. gadā notika no 26. līdz 31. oktobrim. Šogad uzmanības centrā šajā nedēļā bija pašdarbnieku kolektīvi, kuri ir ne tikai ļoti nozīmīga daļa Latvijas simtgades svinību realizēšanā, bet jau gadu desmitiem sniedz nenovērtējamu ieguldījumu reģionu attīstībā, demokrātijas spēcināšanā un kopienu spēcināšanā.

     Kopienu nedēļas tēma bija “Dalīšanās ekonomika” – LLF pārstāvji iepazīstināja ar šī modīgā termina praktisko pusi un kopīgi ar vakara dalībniekiem strādāja pie risinājumiem un darbībām, kas sniegs papildus iespējas dalībniekiem un kopienai.

     Kopienu nedēļa šogad noslēdzās Vērgalē  pie biedrības “Vērgalīte”, pasākumā piedalījās arī biedrības “Ziemupīte” pārstāves. Par vakaru LLF pārstāvji teic: “Kopienu nedēļa 2017 mums sniegusi daudz jaunu ideju, esam gan iedvesmojuši citus, gan iedvesmojušies paši. Pēdējā mūsu ceļojuma vizīte aizritēja jautrā gaisotnē kopā ar vidējās paaudzes deju kolektīvu “Vērgalīte”. Ko tik viņi ir gatavi darīt - organizēt pasākumu degustācijas, ražas svētkus no sējas līdz pļaušanai, radīt aplikāciju, kas palīdzēs droši atgriezties mājās! Un tas viss tikai divu stundu laikā! Malači!” 

 

VPDK "Vērgalīte" dejotāja

Ieva Skābarde

 

Foto: I. Skābarde

 


 

« Atpakaļ