Piektdiena, 26.04.2024
Rûsiņš, Sandris, Alīna

Pāvilostas bibliotēkā pirāti meklē dārgumu lādi

Pāvilostas bibliotēkā pirāti meklē dārgumu lādi

22.11.2017

    Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē Biedrības Norden asociācija (Foreningen Norden Forbund), bet Latvijā - Ziemeļu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru un biedrību “Norden” Latvijā.

      Ziemeļvalstīs projekts norisināsies jau 21. reizi, Latvijā - 20. reizi. Nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Šogad Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas tēma ir Ziemeļu salas.

     Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata:  jaunākā skolas vecuma bērniem Mauri Kunnas  “Bagātību sala”, pusaudžiem - Marijas Turtšaninovas “Marēsi. Sarkanā klostera hronikas”, bet pieaugušajiem fragmenti no Ullas-Lēnas Lundbergas “Ledus”.

     Šogad Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa Pāvilostas bibliotēkā tika atzīmēta ar plašu programmu visas nedēļas garumā. Sadarbībā ar Pāvilostas vidusskolu  dienu no dienas bibliotēkā uz Rīta stundu viesojās skolēni no 1.- 4.klasei ar klases audzinātājām. Skolēni tika aicināti uz kuģa “Hispanjola”, lai sāktos piedzīvojumiem bagātais, noslēpumainais ceļojums. Bērni iejutās pirātu tēlos, lasot fragmentu no M. Kunnas grāmatas "Bagātību sala", kā arī paši sev pagatavoja pirātu cepures. Pāvilostas novadpētniecības muzeja vadītāja Irina Kurčanova sniedza nelielu ieskatu Pāvilostas kuģniecības vēsturē, stāstījumu papildinot ar dažādu kuģu fotogrāfijām. Par savu darba pieredzi jūrā un interesantiem atgadījumiem uz kuģa dalījās pāvilostnieks Jānis Štokmanis. Noslēgumā spēlējot spēli “Bagātību sala”,  bērni ar interesi meklēja apslēpto pirātu dārgumu lādi.

      Paldies visiem pasākumu dalībniekiem, stāstniekiem - Vizmai Ģēģerei, Irinai Kurčanovai, Jānim Štokmanim. Uz sadarbību turpmāk!

Mairita Vītola

 

Foto: E. Horna

Bibliotēkā viesojas 1. klase

2. klases bibliotēkas apmeklējums

Ar bibliotēkas Bocmani un kuģa meitu tiekas 3. un 4. klase

 

« Atpakaļ