Piektdiena, 26.04.2024
Rûsiņš, Sandris, Alīna

Pirmais bērnu sadziedāšanās festivāls "MARTA VĒJOS"

Pirmais bērnu sadziedāšanās festivāls "MARTA VĒJOS"

20.03.2017
     Skaistā un saulainā sestdienas dienā, 11. martā Pāvilostas pilsētas kultūras namā notika pirmais bērnu un jauniešu sadziedāšanās festivāls "MARTA VĒJOS". Pasākuma autore un Pāvilostas pilsētas kultūras nama bērnu vokālo ansambļu vadītāja Aija Gertsone norādīja, ka doma par šādu sadziedāšanās festivālu bērniem un jauniešiem jau bijusi sen, bet patiess prieks, ka beidzot šogad šāds pasākums notiek un cerams, ka tas kļūs par ikgadēju tradīciju, kurā dziedāt griboši bērni un jaunieši varēs uzstāties Pāvilostā.
     Dziedātāju sniegumu un skaistos priekšnesumus vērtēja arī nopietna žūrija - Pāvilostas novada Bērnu un Jauniešu centra vadītāja Sintija Spriņģe, Vērgales pamatskolas sporta skolotājs Einārs Vārsbergs un Liepājas Universitātes studente Terēze Cābele.
     Pasākumā piedalījās pašmāju bērnu vokālā ansambļa “Burbulīši” jaunākā un vidējā grupa un jauniešu ansamblis “Stella amare”, kā arī Pāvilostas vidusskolas meiteņu popgrupa un sākumskolas meiteņu popgrupa, Vaiņodes kultūras nama popgrupa “Ūbelītes” un Vērgales pamatskolas vokālais ansamblis, jauku un pat profesionālu sniegumu uz skatuves rādīja arī solistes no Vērgales un Pāvilostas.
    Pēc turpat 20 priekšnesumu noklausīšanās, žūrija devās apspriesties, lai godīgi un pēc nopelniem sadalītu visas nominācijas. Savukārt festivāla dalībnieki un zālē sēdošie klausītāji varēja piedalīties mīklu minēšanā, par pareizo atbildi saņemot konfekti.
     Žūrijas gala lēmums ilgi nebija jāgaida, tā lēma sekojoši:
  • nomināciju "Stilīgākā grupa" ieguva Pāvilostas vidusskolas meiteņu popgupa "K.R.A.M.S."
  • nomināciju "Radošākā grupa" ieguva Pāvilostas vidusskolas sākumskolas meiteņu popgrupa
  • nomināciju "Skanīgākais priekšnesums" ieguva soliste no Vērgales - Liene Pāvila
  • nomināciju "Krāšņākais priekšnesums" ieguva Vērgales pamatskolas bērnu vokālais ansamblis
  • nomināciju "Vētrainākais priekšnesums" ieguva Pāvilostas pilsētas kultūras nama bērnu vokālā ansambļa "Burbulīši" vidējā grupa
  • nomināciju "Saulainākais priekšnesums" ieguva soliste no Pāvilostas - Krista Karlsone
  • nomināciju "Smaidīgākā grupa" ieguva Pāvilostas pilsētas kultūras nama jauniešu ansamblis "Stella amare"
  • nomināciju "Atraktīvākā grupa" ieguva Vaiņodes kultūras nama popgrupa “Ūbelītes”
  • nomināciju "Drosmīgākā uzstāšanās" ieguva soliste no Vērgales - Viktorija Edija Vihmane
  • nomināciju "Pavasarīgākais priekšnesums" ieguva Pāvilostas pilsētas kultūras nama bērnu vokālā ansambļa "Burbulīši" jaunākā grupa
     Katrs sadziedāšanās festivāla dalībnieks par piemiņu no jaukā pasākuma saņēma piemiņas suvenīru un diplomu par piedalīšanos. Pasākuma ietvaros tika teikti daudzi paldies gan par pasākuma organizēšanu un vadīšanu, gan par jauko uzņemšanu, kā arī ar pavasarīgiem ziediem Pāvilostas bērni un jaunieši sveica bērnu vokālo ansambļu vadītāju Aiju Gertsoni vārda dienā.
   Turpinājumā ikviens festivāla dalībnieks tika aicināts uz Pāvilostas pilsētas kultūras nama sarūpēto svētku kliņģeri un nelielām uzkodām, bet pēc tam visi iesaistījās jautrās rotaļās un spēlēs, ko organizēja un vadīja Pāvilostas novada Bērnu un Jauniešu centra vadītāja un dalībnieki.
 
Marita Kurčanova,
sabiedrisko attiecību speciāliste
 
Foto un video: M. Kurčanova
 
Plašāku fotoreportāžu skatieties FOTOGALERIJĀ
 
 
 

« Atpakaļ