Piektdiena, 26.04.2024
Rûsiņš, Sandris, Alīna

"Vērgalīte" koncertē Lieģos

"Vērgalīte" koncertē Lieģos

16.03.2017
    Vērgales pagasta kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs "Vērgalīte" marta sākumā piedalījās koncertā "Viss daiļums nāk no sievietes" Lieģu kultūras namā. Kolektīvs vairākus gadus nebija viesojies Lieģos, tāpēc ar prieku pieņēma Lieģu kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīva "Re, kā!" un viņu vadītājas Intas Āboliņas uzaicinājumu. Koncertā piedalījās kolektīvi no Liepājas, Durbes, Vecpils un Līvbērzes.
   "Vērgalīte" koncertā izdejoja četras šogad apgūtās dejas - "Dievs sargi dzimteni", deju kolāžu "Ciemā teku metas celt", "Pats par savu naudu dzēru"un "Lielais rits". Kolektīva vadītāja ar kritisku aci vēroja koncertu, lai redzētu, kuras divas dejas izvēlēties skatei. Deju skate šogad notiks 22. aprīlī Liepājas olimpiskajā centrā. 
    Tā kā koncerts notika Sieviešu dienas priekšvakarā, tad "Vērgalītes" puiši parūpējās, lai ikviena kolektīva vadītāja tiktu pie īpaša sveiciena no viņiem. Savukārt "Re, kā!" puiši pēc koncerta ballītē, katra kolektīva vadītāju izdancināja un pasniedza sarkanu rozi.   
 
Ieva Skābarde
 
Foto: Aivis Šmits
 
 

 

« Atpakaļ