Sestdiena, 27.04.2024
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

PĀVILOSTAS MĀKSLAS SKOLAS AUDZĒKŅI AKTĪVI PIEDALĀS KONKURSOS

PĀVILOSTAS MĀKSLAS SKOLAS AUDZĒKŅI AKTĪVI PIEDALĀS KONKURSOS

24.03.2017

    10. martā trīs Pāvilostas mākslas skolas audzēknes Sindija Rusiņa, Marta Zamarīte un Inga Šlangena piedalījās Grobiņas Mūzikas un mākslas skolas rīkotajā Kurzemes reģiona mākslas skolu keramikas radošo darbu konkursā “Zemūdens pasaules noslēpumi”. Savās vecuma grupās Sindija un Marta ieguva 3. vietas, bet Inga ieguva konkursa galveno balvu!
    Liepājas dzimšanas dienā 18. martā pieci Pāvilostas mākslas skolas audzēkņi kopā ar skolotājām bija uzaicināti uz animāciju projekciju izstādi “Drosme sapņot”, kas notika Liepājā, laukumā pie koncertzāles “Lielais dzintars”. Ar šo izstādi noslēdzās projekts ”Bērni pielaiko karjeru”, kuru rīkoja Liepājas Modes un Mākslas studija. Izstāde bija veidota no mākslas un dizaina darbu konkursa “Mana sapņu profesija” laureātu darbiem. Bērnu zīmējumi ar video mākslinieka Andra Vētras un skaņas mākslinieka Arta Kupriša palīdzību atdzīvojās uz lielās svētku skatuves, mudinot bērnus un jauniešus izkopt savus talantus un piepildīt sapņus. Mākslas skolas audzēkņi Rainers Zamarītis, Roberts Vaškus, Amanda Trofimova, Mārtiņš Kurmis un Amanda Zuļģe bija to 40 darbu autoru vidū, kam visradošāk un pārliecinošāk izdevās atspoguļot zīmējumos savu sapņu profesiju. Svinīgā apbalvošanas ceremonijā tika sveikti zīmējumu autori ar pasākuma rīkotāju un sponsoru sagādātām vērtīgām balvām. Trīs no mūsu audzēkņiem saņēma īpašas balvas - Raineram tika specbalva, Robertam - Liepājas speciālās ekonomiskās zonas simpātiju balva, bet Amanda Trofimova saņēma firmas “Lauma Lingerie” simpātijas balvu. Par spīti lietum, kas nebeidzās visu pasākuma laiku, bērniem noskaņojums bija lielisks, un to vēl vairāk uzlaboja saņemtās balvas un fotografēšanās kopā ar Liepājas talismanu Lauvu Liepiņu.
  31. martā norisināsies Latvijas profesionālās izglītības programmu audzēkņu Valsts konkursa  3. kārta. Konkursa 1. kārta norisinājās katrā skolā uz vietas, savukārt 2. kārtai darbi tika sūtīti uz Rīgu, kur tika izvēlēti tie, kas piedalīsies 3. kārtā. Konkursa tēma: grafikas dizains, kurā audzēkņiem jāizstrādā iepakojuma dizains noteiktām produktu grupām. Pāvilostas mākslas skolas audzēkņi pārstāvēs trīs vecuma grupas. No 7 -10 gadiem uz konkursa 3. kārtu izvirzīti Roberts Vaškus un Rainers Zamarītis, no 11- 13 gadiem izvirzītas Elīna Freidenfelde un Marta Zamarīte, no 14 - 16 gadiem izvirzītas Paula Pelnēna un Amanda Zuļģe. Konkurss notiks Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā.
 
Pāvilostas mākslas skolas direktores p.i.
Inita Zingnika
 
Pāvilostas mākslas skolas audzēkņi Kurzemes reģiona mākslas skolu keramikas
radošo darbu konkursā “Zemūdens pasaules noslēpumi”.
Pāvilostas mākslas skolas audzēkņi kopā ar Liepājas talismanu Lauvu Liepiņu Liepājā.
 
 

 

« Atpakaļ