Sestdiena, 27.04.2024
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mēs esam un būsim…

Mēs esam un būsim…

13.05.2017

    Trešdien, 3. maijā, koncertzāles “Lielais dzintars” mākslas galerijā "Civita Nova" notika Liepājas reģiona mūzikas skolu stīgu instrumentu audzēkņu festivāls - koncerts „Mēs esam un būsim…”.

    Jau sesto gadu Liepājā notiek festivāls, kurā piedalās vijolnieki un čellisti no Liepājas reģiona mūzikas skolām.  Koncerta I daļā vairāki jaunie mūziķi uzstājās kā solisti, bija dzirdami dažāda sastāva kameransambļi un Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas Stīgu instrumentu ansamblis. Repertuārs bija plašs un daudzveidīgs.

    Festivāla noslēgumā uzstājās apvienotais reģiona stīgu instrumentu orķestris. Tajā kopā muzicēja jaunie vijolnieki un čellisti no Liepājas, Saldus, Skrundas, Pāvilostas, Vaiņodes un Nīcas. Stīgu orķestrim raksturīgo skanējumu spilgti atklāja baroka laikmeta komponistu sacerējumi, tāpēc orķestra repertuārā skanēja itāļu baroka spožākā pārstāvja A. Vivaldi Simfonija. Koncertā tika atskaņota J. Haidna Bērnu simfonija, kur stīgu orķestra skanējumu bagātināja flauta, vairākas svilpītes un sitaminstrumenti. Interesants bija L. Andersona skaņdarba “Plink, Plank, Plunk” skanējums un atskaņojuma veids - jaunie mūziķi izlikās, ka aizmirsuši mājās lociņus un spēlēja tikai picikato. Vēl koncertā skanēja latviešu tautas dziesmas apdare "Šūpo mani māmuliņa” un  noslēgumā - populāra deja ”Can, can”.

    Pāvilostas Mūzikas skolu šajā festivālā pārstāvēja 3. klases audzēkne Madara Brēdiķe un 6. klases audzēkne Alise Aleksandra Griškēviča.

 

Skolotāja Dace Bērzniece

 

« Atpakaļ