Piektdiena, 26.04.2024
Rûsiņš, Sandris, Alīna

“Pulkā eimu, pulkā teku 2017” Vecpiebalgas novadā

“Pulkā eimu, pulkā teku 2017” Vecpiebalgas novadā

13.05.2017

    5. un 6. maijā Vecpiebalgas novadā norisinājās bērnu un jauniešu folkloras svētki "Pulkā eimu, pulkā teku 2017". Tajā kopā ar skolotāju Maritu Kalēju piedalījās arī Vērgales pamatskolas folkloras kopa “Čabraki”.

    Ceļš uz Vecpiebalgu mūsu folkloristiem iesākās jau 4.maija pēcpusdienā pēc Latvijas simtgades ozola iestādīšanas Ziemupē. Vēlā vakarā, nokļūstot Vecpiebalgā, pateicoties Zaigas un Edgara sarūpētajam cienastam, Vecpiebalgas centrā sirsnīgi un mīļi tika atzīmēti Baltā galdauta svētki.

   5. maija rītā notika folkloras svētku “Pulkā eimu, pulkā teku 2017” atklāšana, labāko folkloras kopu un individuālo izpildītāju koncerts, festivāla dalībnieku rotaļu programma un radoša interaktīvā taka folkloras kopu dalībniekiem – “Zinu, zinu tēva sētu”, kas norisinājās Vecpiebalgas Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja filiālē “Vēveri”. Savukārt vakarā Taurenes estrādē, pašā Gaujas krastā, norisinājās danči.

      6. maijā “Čabraki” piedalījās un klausījās svētku koncertu “Lai bij labi, kur bij labi”, kas notika Dzērbenes Augstajā kalnā.

     Bet mājupceļā mūsu folkloras kopa “Čabraki” apmeklēja Āraišu ezerpili, kas ir 9. – 10.gadsimta seno latgaļu ezera mītnes rekonstrukcija.

 

Vita Braže

Foto: M.Kalēja, E.Kuplais

 

 

« Atpakaļ