Sestdiena, 27.04.2024
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jaunatnes darbinieku pieredzes apmaiņas seminārs “Ilgtspējība Jaunatnes darbā”

Jaunatnes darbinieku pieredzes apmaiņas seminārs “Ilgtspējība Jaunatnes darbā”

13.06.2017

    6. un 7. jūnijā Liepājā, Jauniešu galvaspilsētā 2017 norisinājās seminārs Jaunatnes darbiniekiem. Seminārā piedalījās dalībnieki no dažādiem Latvijas novadiem. Seminārs norisinājās “Liepājas Jauniešu mājā”. Seminārā piedalījās ar Pāvilostas novada Bērnu un jauniešu centra darbinieces Sintija Spriņģe un Gunita Citskovska.

     Semināra galvenā tēma bija par ilgtspējību jaunatnes darbā, par to, cik svarīgi nodrošināt ilgtspējību, attīstību un  atbalstu jaunatnes jomai. Daudz tika diskutēts par Jaunatnes darbinieku izglītošanu, jauniešu centru un organizāciju izveidošanu un darbību, jaunatnes jomas atzīšanu.

    Tika organizētas darba grupas, kuru laikā tika strādāts pie jautājumiem par aktualitātēm jaunatnes jomā, komunikācijas un ilgtspējas, jaunatnes darba realitātes un metožu izmantošanas. Dalībnieki dalījās ar pieredzes stāstiem un atbalsta mehānismiem.

    Semināra otrā diena tika veltīta pieredzes vizītēm uz Liepājā strādājošiem jauniešu centriem un organizācijām, kas darbojas ar pilsētas jauniešiem un to aktivitātēm. Viesojāmies jauniešu centrā “Karosta Kids” un apskatījām tā jaunatvērto centru, apmeklējām organizāciju “Radi vidi Pats”, kuri organizē ērmriteņu darbnīcas “Boltik Bike”  jauniešiem, kā arī, noslēgumā viesojāmies Liepājas Universitātē, kur uzzinājām par Jaunatnes lietu speciālista maģistra grāda iegūšanas nosacījumiem un studiju programmas aktualitātēm.

Raksta un fotogrāfiju autore

Sintija Spriņģe


 

« Atpakaļ