Ceturtdiena, 25.04.2024
Līksma, Bārbala

Mazais Kurzemes mūzikas skolu ērģeļmūzikas festivāls “TŪKSTOŠ MĒLĒM ĒRĢELES SPĒLĒ”

Mazais Kurzemes mūzikas skolu ērģeļmūzikas festivāls “TŪKSTOŠ MĒLĒM ĒRĢELES SPĒLĒ”

12.06.2017

     Pāvilostas un Nīcas Mūzikas skolas sadarbībā ar Pāvilostas novada pašvaldību, Valsts kultūrkapitāla fondu un Sakaslejas baznīcas ērģeļu un mūzikas attīstības fondu,   no 1. līdz 3. jūnijam organizēja mērķprogrammas „Latvijas valsts mežu atbalsts kultūras programmām reģionos” projekta “Kurzemes reģiona kultūras programma 2017” Mazo Kurzemes mūzikas skolu audzēkņu un pedagogu ērģeļmūzikas festivālu “Tūkstoš mēlēm ērģeles spēlē”.

     Festivāla mājvieta šogad bija Rucavas pamatskola. Festivāla ietvaros jaunie pianisti un pedagogi no Pāvilostas, Grobiņas, Aizputes, Nīcas, Alsungas un Ventspils Mūzikas skolām ērģelnieces Līgas Dejus meistarklasēs mācījās atskaņot dažādu laikmetu skaņdarbus uz ērģelēm, iepazīt Lejaskurzemes ievērojamākās ērģeles un izzināt to vēsturi, kā arī sniedza koncertus Liepājas sv. Trīsvienības baznīcā, Rucavas ev. luteriskajā baznīcā un Liepājas sv. Jēkaba katedrālē. Koncertos muzicēja gan audzēkņi, gan pedagogi, gan ērģelniece Līga Dejus. Pāvilostas novadu pārstāvēja Pāvilostas Mūzikas skolas audzēkņi – Valts Entonijs Drišļjuks, Marta Vītoliņa, Elīna Miltiņa, Sanija Monta Brēdiķe un skolotājas Inga Šnore un Anita Cera. Spilgtākie priekšnesumi tiks atskaņoti festivāla noslēguma koncertā 21. jūlijā festivāla “Zaļais stars” ietvaros Sakaslejas ev. luteriskajā baznīcā kopā ar komponistu Uldi Marhilēviču un citiem Latvijas mūziķiem.

      Festivāla laikā  mūzikas skolu audzēkņiem bija iespēja tuvāk iepazīt Rucavas novadu, apmeklēt Papes jūrmalu, etnogrāfisko māju „Zvanītāji”, skatīt Pūķu Jāņa mūzikas instrumentu kolekciju un pašiem iemēģināt Kurzemes danču soli.

      Festivāla organizatori saka Paldies Pāvilostas novada pašvaldības projektu koordinatorei Vizmai Ģēģerei par iespēju realizēt šo projektu, kā arī ērģelniecei Līga Dejus un visiem skolotājiem par audzēkņu sagatavošanu spēlei uz vēsturiskajām ērģelēm!

 

Marita Kurčanova,

Sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Foto: I. Šnore

 

Plašāku fotoreportažu no pasākuma skatieties FOTOGALERIJĀ

 

Valts Entonijs Drišļjuks

Elīna Miltiņa

Marta Vītoliņa

Sanija Monta Brēdiķe

visi festivāla dalībnieki

 

 

« Atpakaļ