Ceturtdiena, 25.04.2024
Līksma, Bārbala

Darbu uzsāk jaunā Pāvilostas novada dome

Darbu uzsāk jaunā Pāvilostas novada dome

29.06.2017

  20. jūnijā Pāvilostas novada vēlešanu komisijas priekšsēdētaja Gunita Vērniece sasauca 2017. gada 3. jūnijā ievēlētos deputātus uz pirmo domes sēdi. Pāvilostas novada domē ievēlēti 6 deputāti no vēlētāju apvienības "Mēs savam novadam" - Aldis BARSUKOVS, Gatis, BRĒDIĶIS, Vita CIELAVA, Gints JURIKS, Uldis KRISTAPSONS, Andris ZAĻKALNS, un 3 deputāti no vēlētāju apvienības "Vienoti novada attīstībai" - Mārtiņš DĒVICS, Ralfs JENERTS un Zane MEŽAVILKA.

      Sēdes darba kārtībā bija jautājumi par  Pāvilostas novada domes priekšsēdētāja un priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšanu, kā arī par Pāvilostas novada domes komiteju izveidošanu un locekļu ievēlēšanu.

     No vēlētāju apvienības "Mēs savam novadam" domes priekšsēdētāja kanditatūrai deputāts Gints Juriks izvirzīja ilggadējo Pāvilostas novada domes priekšsēdētaju Uldi Kristapsonu, bet no otra saraksta  "Vienoti novada attīstībai" deputāte Zane Mežavilka izvirzīja deputātu Ralfu Jenertu. Balsošanas rezultātā ar 6 balsīm par Uldi Kristapsonu un 3 balsīm par Ralfu Jenertu, par Pāvilostas novada domes priekšsēdētaju uz nākamo termiņu kļuva Uldis Kristapsons.

       Pāvilostas novada domes priekšsēdētāja vietnieka amatam tika izvirzīts deputāts Andris Zaļkalns no apvienības "Mēs savam novadam" un Ralfs Jenerts no apvienības "Vienoti novada attīstībai". Ar 6 balsīm par Andris Zaļkalnu un 3 balsīm par Ralfu Jenertu par domes priekšsēdētaja vietnieku tika ievēlēts Andris Zaļkalns.

       Domes sēdes turpinājumā deputāti lēma saglabāt esošās komitejas - Finanšu komiteja, Sociālo jautājumu komiteja, Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komiteja un Attīstības, lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un saimniecisko jautājumu komiteja. Deputāti izvirzīja savas kanditatūras darbam komitejās, kas tika arī akceptētas no citu deputātu puses.

       Pirmā domes sēde jaunajam deputātu sastāvam paredzēta 29. jūnijā Pāvilostas novada pašvaldībā, Pavilostā, nedēļu pirms tam iedzīvotāju jautājumus un iesniegumus izskatot komitejās.

 

Marita Kurčanova,

sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Foto: M. Kurčanova

 

Attēlā pirmā rindā no kreisās: deputāts Aldis Barsukovs, deputāte Zane Mežavilka, domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons, deputāte Vita Cielava, deputāts Mārtiņs Dēvics.Otrā rindā no kreisās: deputāts Gatis Brēdiķis, domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Zaļkalns, deputāts Gints Juriks, deputāts Ralfs Jenerts.

 

Domes priekšsēdētājs ULDIS KRISTAPSONS

 

 

« Atpakaļ