Piektdiena, 19.04.2024
Vēsma, Fanija

Bērni ar īpašām vajadzībām sniedz koncertu Baptistu baznīcā Pāvilostā

Bērni ar īpašām vajadzībām sniedz koncertu Baptistu baznīcā Pāvilostā

27.06.2017

     Sadarbībā ar biedrības "Aizputes samarietis" atbalsta centru "Roku rokā" šā gada 18. jūnijā Pāvilostas ev. baptistu draudzei bija tas gods svinēt kopā svētdienu vēl aizvien brīnišķīgā Vasarsvētku gaisotnē.

     Kā viesi bija aicināti Liepājas bērnu bāreņu aprūpes centra "Liepāja" bērni ar īpašām vajadzībām un pavadošās personas. Tie paši bērniņi, kam pagājušā gada novembrī pāvilostnieki nesavtīgi ziedoja naudu apģērba un apavu iegādei, bet Pāvilostas adīšanas pulciņa “Spundiņš” dalībnieces noadīja zeķu pārus. Bija patiess prieks nu jau klātienē iepazīties ar šiem nedaudziem, skaitā 16 varošākiem (kustību ziņā) bērniem, dāvāt viņiem vienu neaizmirstamu svētdienu ārpus bērnu nama sienām.

      Dievkalpojuma laikā skanēja Aizputes bērnu muzikāli priekšnesumi, kas, neskatoties uz dziedātāju fizisko ierobežotību, spēja līdz asarām aizkustināt klausītāju sirdis.
Patiesi, sirsnīgi un mīļi kopā pavadīts laiks ar jaunām iepazīšanām un savstarpējo komunikāciju gan dievkalpojuma laikā, gan pēc draudzes dārzā ar gardiem kliņģeriem un tēju.

     Lielu paldies sakām arī Pāvilostas muzeja vadītājai Irinai Kurčanovai, kas nesavtīgi dāvāja visiem bērniem iespēju izceļoties pa muzeju, iegūt jaunas zināšanas par Pāvilostu un tās vēsturi, aplūkot senās vērtības un kā dāvanu katram saņemt Pāvilostas skatu kartiņu no putna lidojuma, kas bija liela vērtība šādiem bērniņiem. Arī nelielā ekskursija un kuģa apskate dāvāja patiesu prieku gan bērniem, gan pieaugušajiem.

       Bērnu prieks, kopējās sarunas un smiekli dāvāja mums pārējiem gandarījumu ar labi padarīta darba sajūtu. Emocijas, kuras vēl nenoplok līdz šim...Vēlme turpināt iesākto un neapstāties. Šie bērni IR tie, kuriem galēji nepieciešama mīlestība, uzmanība un neizpaliek arī materiālās vajadzības.

      Paldies visiem, kas spēja atvērt savas sirdis, atrast laiku un iespēju būt ar mums! Kopā-Roku Rokā! Lai mums tas izdodas arī turpmāk! Pāvilostniek, neesi vienaldzīgs, nepaej garām!
 

Sanita Grigorjeva,

Pāvilostas baptistu draudzes locekle

 

Foto no Pāvilostas baptistu draudzes arhīva

 

 

 

« Atpakaļ