Trešdiena, 24.04.2024
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Līgo izrāde Pāvilostā

Līgo izrāde Pāvilostā

26.06.2017

     Pāvilostas pilsētas kultūras nama amatierteātra izrādi Līgo vakarā Pāvilostas Upesmuižas parka estrādē ar lielu nepacietību gaida katrs pāvilostnieks un pilsētas viesis. Šī ir gada centrālā izrāde, ko saviem skatītājiem ik gadu pasniedz amatierteātra aktieri un režisore. Arī šis gads nebija izņēmums.

       Upesmuižas parka estrādē 23. jūnija vakarpusē Pāvilostas pilsētas kultūras nama amatierteātris rādīja uzvedumu “Nekur tā neiet kā pasaulē” pēc Arvīda Griguļa komēdijas ar tādu pašu nosaukumu motīviem. Komēdijā atainotas 60 gadu padomju cilvēka amorālās rīcības izpausmes, garīguma devalvācija un materiālā alkatība, ko caur jokiem un smieklīgām sadzīviskām ainām parka estrādē sanākušajiem izrādes skatītājiem ļoti labi attēloja amatierteātra aktieri.

       Līgo izrādi atklāja Pāvilostas amatierteāra režisore Marita Horna ar sveicienu skatītajiem, kā arī režisore klātesošos iepazīstināja ar jaunajiem amatierteātra “zaļajiem gurķiem” jeb jaunajiem aktieriem, kuri pievienojušies Pāvilostas pilsētas kultūras nama amatierteātra trupai, – Tinro, Juri un Gintu, bet patiesi liels prieks arī par to, ka Pāvilostas teātrī spēlē nu jau trīs vērgalnieki – Normunds, Oskars un Agnis.

Uzveduma “Nekur tā neiet kā pasaulē” stāstu stāstīja un lomās iejutās: Oskars Glezers, Dace Bunka, Silva Vārsberga, Daiga Cābele, Anna Kaže, Dzintra Vērniece, Gatis Štokmanis, Ģirts Vagotiņš – Vagulis, Einārs Vārsbergs, Edijs Ermsons, Tinro Ķeiris, Terēze Cābele, Andra Lanka, Juris Ūdriņš, Agnis Aizstrauts, Normunds Dunkers un Gints Šulcs. Izrādes režisore - Marita Horna. Uzveduma muzikālo pavadījumu nodrošināja grupa "Piemare", bet apskaņošanu - ilggadējie amatierteātra draugi un sadarbības partneri - SIA „DTT Solutions” no Kuldīgas.

       Savukārt pulksten desmitos ikviens līgotājs tika aicināts uz Upesmuižas parka estrādes lielā ugunskura iedegšanu un zaļumballi līdz rīta gaismai kopā ar grupu “Piemare”.

 

Marita Kurčanova,

sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Foto: M. Kurčanova

 

Plašāku fotoreportāžu skatieties FOTOGALERIJĀ

 

 

« Atpakaļ