Otrdiena, 16.04.2024
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Aizvadīta Kultūras darbinieku diena

Aizvadīta Kultūras darbinieku diena

15.06.2017

     Arī šogad Pāvilostas novada pašvaldības metodiķe izglītības un kultūras jomā Silvija Leja un Pāvilostas bibliotēkas vadītaja Mairita Vītola uz ikgadējo Kultūras darbinieku dienu 14. jūnijā  aicināja vienmēr radošos, enerģiskos un izdomas bagātos kultūras cilvēkus no visa Pāvilostas novada - bibliotēku darbiniekus, muzeju darbiniekus, tūrisma informācijas centra darbiniekus, novada avīzes redkolēģijas darbiniekus un kultūras nama darbiniekus un pulciņu vadītājus. Ja parasti, kad citiem ir svētki, tieši viņi pašaizliedzīgi rūpējas par pārējo labsajūtu, tad Kultūras darbinieku diena ir brīdis atelpai pašiem svētku radītājiem.

     Tā kā šogad pavasarī oficiāli tika noslēgts sadarbības līgums starp Pāvilostas novada un Neringas pašvaldībām, un Neringu bija apmeklējuši jau Pāvilostas seniori un sportisti, tad arī Pāvilostas novada kultūras darbiniekiem tika piedāvāta iespēja apmeklēt nu jau trešo ofociālo Pāvilostas novada sadraudzības pilsētu, un rast idejas un dibināt kontaktus ar Neringas pašvaldības darbiniekiem. Tikšanās reizē savstarpēji varēja apmainīties gan ar padomiem, gan ar kontaktiem, gan salīdzināt darba apjomu un attīstības iespējas un virzienus.

     Neringas pašvaldību izrādīja un par tās vēsturi pastāstīja Ludviga Rēza kultūras centra Juodkrantē gids Arūns Balna, kurš laipni arī izrādīja kultūras centru, tajā pašreiz aplūkojamās izstādes un pastāstīja par Juodkrantes vēsturi.

     Pāvilostas novada pašvaldības kultūras darbinieki viesošanās reizē Nidas ciemā, kas ir arī Neringas pašvaldības centrs, apmeklēja Tomasa Manna muzeju, Viktora Miliūnas bibliotēku, Nidas kapsētu ar senajiem kuršu apbedījumiem un luterāņu baznīcu, Nidas Zvejnieku etnogrāfisko sētu un etnogrāfisko Nidas centru, Nida kultūras un tūrisma informācijas centru "Agila", Katoļu baznīcu un kapliču zem baznīcas, kā arī apskatīja mākslinieka un ievērojamas Nidas perosnības Eduarda Jonusa māju un gleznu kolekciju, bet ekskursijas noslēgumā baudīja iespaidīgu skatu uz Nidas balto kāpu un unikālo Saules pulksteni, bija iespēja arī pabūt Nidas jūrmalā, lai saprastu, vai Nidas smiltis ir tikpat baltas un ūdens tikpat auksts kā Pāvilostas novadā. Savukārt Neringas pašvaldības administrācijas ēkā Nidā Pāvilostas novada kultūras darbiniekus laipni uzņēma Neringas vicemērs Dāvids Mikelis un sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Vaišvilaite. Viņi viesiem pastāstīja gan par pašvaldības darbu, gan darbību kultūras un izglītības jomā, kopīgā diskusijā un viedokļu apmaiņā saprotot, ka situācija Neringas un Pāvilostas novada pašvaldībās ir ļoti līdzīga. Turpinājumā kultūras darbinieki devās uz delfīnu šovu Klaipēdas Smiltinē.

    Dodoties jau mājupceļā, kultūras darbinieki apskatīja arī Klaipēdas Dino parka apgaztās mājas ekspozīciju un pabija Palangas kūrorta muzejā, lai tur aplūkotu pasaules slavenā modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva kūrorta tērpu izstādi.

    Ar daudziem iespaidiem un jaunas informācijas gūzmu Pāvilostas novada kultūras darbinieki vēlā vakarstundā atgriezās mājās. Tikšanās reizē tika nodibināti kontakti starp kultūras darbiniekiem, jau šajā reizē ieskicējot jomas un pasākumus, kur abas pašvaldības varētu sadarboties.

Marita Kurčanova,

sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Foto: M. Kurčanova

 

« Atpakaļ