Sestdiena, 20.04.2024
Mirta, Ziedīte

Aizvadīts otrais saraiķnieku saiets

Aizvadīts otrais saraiķnieku saiets

02.08.2017

    29. jūlijā Saraiķu centrā viesu mājas “Zariņi” pagalmā norisinājās 2. Saraiķnieku saiets.

   Dažādas aktivitātes bija saplānotas visas dienas garumā. Svētki iesākās ar ekskursiju uz viesu namu “Lenkas”, kur varēja iepazīties ar vienu no lielākajiem viesu namiem novadā. Tā ir lieliska vieta pie jūras, kurp doties atpūsties brīvdienās, kā arī vieta radošam darbam ārpus pilsētas, taču daudzi vietējie iedzīvotāji šo vietu klātienē nebija aplūkojuši. Tālāk ekskursijas maršruts saieta dalībniekus aizveda uz vienu no sakoptākajām vietām Ziemupē - Liepājas Neredzīgo biedrības izveidoto “Dvēseles veldzes dārzu”. Tur aplūkojām lieliskos apstādījumus “Sajūtu parkā” un izbaudījām baso pēdu taku.

    Pēc atgriešanās no ekskursijas, varēja kopīgi nobaudīt viesu nama saimnieces Ilmas vārīto skābeņu zupu un pēc tam doties aplūkot ekspozīciju “Kurzemes zvejnieku sēta”. Šeit apskatāma zvejnieku laiva, laivas lielā bura, zvejas tīkli un citi ar zvejniecību un ne tikai ar to saistīti seni priekšmeti.

    Mazie saraiķnieki un Saraiķu viesi varēja darboties radošajās darbnīcās bibliotēkas telpās, taču vislielāko prieku sagādāja piepūšamā atrakcija, kurā varēja izlēkāties, kāpt, šļūkt, rāpties pēc sirds patikas visas dienas garumā.

     Vakarpusē saraiķnieki pulcējās groziņvakara ballē, kur atbilstošu mūziku šim vakaram bija sarūpējis Ēriks Briljonoks.

     Paldies saieta organizētājai Ainai Šteinbergai, visiem čaklajiem palīgiem – Ilmai, Renātei, Normundam, Aivim, Agnim, Kārlim par ieguldīto darbu un laiku, novada domei un Vērgales pagasta pārvaldei par materiālo atbalstu! Milzīgs paldies visiem, kuri deva savu ieguldījumu, lai svētki būtu krāšņi un neaizmirstami! Paldies visiem, kas atnāca, visiem, kas mājās juta līdzi un turēja īkšķus, lai viss izdotos! Paldies par jaukajiem ierakstiem viesu grāmatā, kuri apliecina, ka šādi svētki un kopā sanākšana ir gaidīta un vajadzīga! Uz tikšanos nākamajos svētkos!

 

 Inguna Kopštāle,

Saraiķu bibliotēkas vadītāja

Foto: Normunds Līcītis

 

 

« Atpakaļ