Ceturtdiena, 25.04.2024
Līksma, Bārbala

Projekts “Kopā būšanas prieks”

Projekts “Kopā būšanas prieks”

26.07.2017

       Ir daudz priekšnoteikumi, lai bērni ģimenē justies laimīgi. Un viens no tādiem ir kopā būšanas laiks vecākiem ar bērniem.

       Šā gada pavasarī sociālais dienests piedalījās pašvaldības projektu konkursā un guva atbalstu projektam “Kopā būšanas prieks”. Projekta dalībai, pirmām kārtām, tika uzrunātas ģimenes ar bērniem, kuras ir sociālā dienesta redzes lokā, un tikai pēc tam pārējās. Projekta izpilde norisinājās divās daļās.

      Pirmajā daļā, 13.maijā, vecāki piedalījās seminārā, kas notika Pāvilostas domes telpās. Semināra tēma "Cik svarīgi ir ieguldīt laiku, ko pavadīt kopā ar saviem bērniem, kopīgas piemērotas aktivitātes, ģimenes tradīcijas". Semināru vadīja psiholoģe Ērika Gintere.

     Savukārt 19. jūnijā norisinājās projekta otrā daļa - ekskursija ģimenēm ar bērniem uz baskāju taku “Valguma pasaule” Tukuma pusē. Takas garums ir nepilni 3 km ar dažādiem segumiem un šķēršļu joslām. Taka bija liels izaicinājums gan lieliem, gan maziem aktīvistiem, tā pārbaudot savu līdzsvara sajūtu, veiklību, izturību, uzņemot jaunu enerģiju, mazinot ikdienas stresu. Pēc  aktīvas pastaigas baudījām gardas pusdienas - uz ugunskuru vārītu zupu. Vēlāk turpinājām ceļu uz Sabili. Pabijām Sabiles leļļu dārzā, kur bērni un vecāki ar interesi aplūkoja vairāk kā 200 salmu  lelles, dažādos interesantos ietērpos un atribūtos. Tā kā bērniem enerģijas vēl bija gana, apmeklējām arī Kuldīgas pilsētas bērnu rotaļu laukumu. Bērni šeit ne tikai šūpojās un šļūca pa dažādiem slidkalniņiem, betar ūdenskrāsām kopīgi veidoja plakātu par šīs dienas tēmu: “Kopā būšanas prieks”, daloties ar ekskursijā gūtajiem iespaidiem un sajūtām.

       Prieks un gandarījums, ka gan vecākiem, gan bērniem šī diena bija pozitīvām emocijām bagāta, kā arī aktīvs, kvalitatīvs un kopā pavadīts laiks!

 

Pāvilostas sociālā dienesta darbiniece

Sintija Eizengraudiņa

 

Foto: S. Eizengraudiņa

 

 

 

« Atpakaļ