Sestdiena, 27.04.2024
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pāvilostas jaunieši piedalās ikgadējā Nīcas jauniešu dienā

Pāvilostas jaunieši piedalās ikgadējā Nīcas jauniešu dienā

01.02.2017
    28. janvāra rītā astoņi Pāvilostas novada jaunieši kopā ar Pāvilostas novada Bērnu un jauniešu centra vadītāju Sintiju Spriņģi un brīvprātīgo Jordi Bellver Sanchis, devās uz Nīcu, lai piedalītos tradicionālajā Nīcas Jauniešu dienā, kura šogad norisinājās jau sesto reizi.
    Šī gada pasākuma nosaukums bija „Gadsimta balle Nīcā”. Pasākumā piedalījās 12 jauniešu organizācijas no dažādām Latvijas pilsētām.
    Visas dienas garumā notika dažādas aktivitātes. Diena iesākās ar pasākuma atkāšanu, tam sekoja jauniešu organizāciju mājasdarbu atrādīšana. Pēc iepriekš izlozēta deju stila, katrai organizācijai bija jāsagatavo priekšnesums, kurā iekļauts attiecīgais deju stils, kā arī jauniešus raksturojošas lietas. Pāvilostas jaunieši bija sagatavojuši priekšnesumu deju - teātri ar tautisko deju pamatelementiem. Pēc priekšnesumu atrādīšanas, sekoja kopīgā foto veidošana pie Nīcas kultūras nama.
    Pēc fotografēšanās jaunieši piedalījās sešās, iepriekš izvēlētās darba grupās. Darba grupu vadītāji bija Liepājas teātra aktieris Viktors Ellers, Blue Shok Race dibinātājs Artis Daugins, dziedātāja Dināra Rudāne, cigun un taidzi meistars Juris Brants, fitnesa treneris Rūdolfs Vilsons un Zemessardzes 44. kājinieku bataljons.
     Turpinājumā sekoja viktorīna, jautrās sporta aktivitātes un deju grupas paraugdemonstrējumi. Pirms noslēguma apbalvošanas, jauniešiem bija iespēja iestiprināties ar uz ugunskura vārītu soļanku. Pēc apbalvošanas, jaunieši varēja atpūsties un sagatavoties vakara noslēguma daļai - ballei kopā ar grupu „Pekšu brekši.”
     Paldies Pāvilostas novada pašvaldībai par iespēju piedalīties, deju kolektīvu vadītājiem Daigai un Eināram par līdzi jušanu un sagatavošanu pasākumam, kā arī paldies Nīcas pašvaldībai un visiem Nīcas jauniešiem, kuri izdarīja milzum lielu darbu, lai mēs visi kopā varētu pavadīt fantastisku sestdienu!
 
Pāvilostas novada Bērnu un jauniešu centra vadītāja
Sintija Spriņģe

Foto autori pasākuma dalībnieki
 
 

 

« Atpakaļ