Piektdiena, 26.04.2024
Rûsiņš, Sandris, Alīna

Pāvilostas adītājas darina musturdeķi

Pāvilostas adītājas darina musturdeķi

31.01.2017
     Pāvilostas rokdarbu pulciņam "Spundiņš" 2016. / 2017. gada sezona iesākusies ļoti darbīgi. Ziemassvētku laikā tika noadīti 70 zeķu pāri bērniem bāreņiem, bet paralēli zeķu adīšanai rokdarbu pulciņa dalībnieces darināja arī musturdeķi – no 54 mazākiem, kvadrātveida adītiem gabaliņiem tiks kopā sašūta lielāka sega. Māksliniecisko kompozīciju musturdeķim veidoja un adītājas konsultēja mūsu pašu Tamāra Kurzemniece. Pāvilostas rokdarbu pulciņa "Spundiņš" darinātajā musturdeķī izadīta Pāvilostas un novada simbolika un izvēlētas tikai Pāvilostai raksturīgās tēmas un krāsas – jūras zilais, smilšu bēšais, viļņu putu baltais, priežu mežu zaļais u.c.
     Ideja par musturdeķa darināšanu nākusi pēc tam, kad Pāvilostas aušanas pulciņš “Lumstiņš” 2015. gadā īstenoja projektu “Ceļš kāpās”, kura ietvaros ikviens varēja ieaust savu īpašo stāstu garā kājceliņā, kuru pēc projekta noslēgšanās svinīgi Pāvilostas pilsētas svētkos dāvāja muzejam. Arī Pāvilostas rokdarbu pulciņa dalībnieces vēlas šo košo musturdeķi dāvāt muzejam, lai paliek par piemiņu nākamām paaudzēm.
    Pāvilostas "Spundiņa" rokdarbnieces arī šogad pavasarī, aprīļa mēnesī Pāvilostas novada pašvaldības izstāžu zālē gatavos izstādi, kurā būs apskatāmi daudzie, krāsainie un neparastie rokdarbnieču darbi, to vidū arī tapušais, krāsainais musturdeķis.
 
Marita Kurčanova,
sabiedrisko attiecību speciāliste

 
Foto: M. Kurčanova
 
 
 
 

 

« Atpakaļ