Piektdiena, 26.04.2024
Rûsiņš, Sandris, Alīna

Ziemupnieku Jaunais gads

Ziemupnieku Jaunais gads

02.01.2017
   Gaiļa gadu mēs sagaidījām godam! Nu jau otro gadu pēc kārta ziemupnieki pieņēma lēmumu  gadu miju pavadīt kopā – vienkārši un ģimeniski.
    Bija viss kā jābūt – dejojām, dziedājām, gājām rotaļās un brūtgānus zīlējām. Gaiļa gadam par godu pat olas dējām. Salūts šogad izdevās neaizmirstams, par to tāpat kā pirms gada rūpējās katra ģimene atsevišķi (pēc iespējām), bet prasmīgi salikts, veiksmīgi izšauts, tas sagādāja patiesas gaviles. Mums nebija muzikantu. Mūsu iecienītākais muzikants Ēriks šo nakti pavadīja kopā ar mums, bet viņš apskaņoja pasākumu un katram bija iespēja ņemt līdzi savas ģimenes mīļākos ieraktus, vai tos vienkārši sameklēt internetā. Dziedājām karaoki. Galdiņš izaicināja galdiņu un beigās nez vai kāds palika uz skatuves neuzkāpis.
    Mans šīs nakts visskaistākais brīdis bija pašas balles beigas jau piecos no rīta, kad jaunākie vakara dalībnieki un Toms pie mikrofoniem dziedāja “Pie Dieviņa gari galdi”. Un tad bija tā, ka i skudriņas skrēja i asara nobira. Tajā brīdī es sapratu, ka lai arī valdībai tur augšā reizēm kas noiet greizi, te Ziemupē viss vēl ir kārtībā. Mūsu jaunieši ir daudz gudrāki un viedāki (es nebaidos no šī vārda) par mums. 

Dod Dieviņi kalnā kāpti
Ne no kalna  lejiņā
Dod Dieviņi otram doti
Ne no otra mīļi lūgti
 
Visveiksmīgāko un veselīgāko gadu vēlot –
Ziemupes TN vadītāja Daina
 
Foto: D. Vītola
 
 

 

« Atpakaļ