Sestdiena, 27.04.2024
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Amatierteātris piedalās reģionālajā skatē

Amatierteātris piedalās reģionālajā skatē

28.02.2017
      Latvijas amatierteātru iestudējumu „Gada izrāde 2016” reģionālās skates visā Latvijā notiek no 2017. gada 10. februāra līdz 19. martam. Pavisam reģionālajām skatēm ir saņemtas 85 pieteikuma anketas.
       No 24. – 26. februārim Ventspils kultūras centrā rampu ugunīs valdīja teatrāla gaisotne, jo notika Latvijas amatierteātru iestudējumu „Gada izrāde 2016” Kurzemes reģiona skate. Trijās pasākuma dienās skatītājiem tika piedāvātas 18 amatierteātru izrādes no dažādām Kurzemes vietām, kuras vērtēja režisors Valdis Lūriņš, teātra kritiķe Ieva Rodiņa un teātra zinātniece, mākslas zinātņu doktore, teātra portāla „Kroders.lv” galvenā redaktore Līga Ulberte.
      25. februārī arī Pāvilostas pilsētas kultūras nama amatierteātris skatītāju pārpildītā zālē žūrijas vērtējumam nodeva savu A.Ločmeles lugas “Sievasmātes senču laiki” iestudējumu. Esam gandarīti par paveikto. Būtiskas kļūdas nepieļāvām. Tagad jāgaida vērtējums, kas būs zināms aptuveni pēc nedēļas. Visi kolektīvi, kuri piedalījās reģionālajā skatē, no Latvijas Nacionālā kultūras centra saņēma Pateicību. Bet ne visi tika paaugstināti savā statusā J , kā mēs. Proti, pie Ventspils pilsētas mājas lapā ievietotajām Pāvilostas amatierteātra izrādes fotogrāfijām paskaidrots, ka tas ir Liepājas Tautas teātra uzvedums. Patīkami, protams, bet mēs nekādā ziņā nevēlamies pretendēt uz cita kolektīva nosaukumu.  Paldies mūsu šoferītim Ilmāram par vizināšanu, Kohu ģimenei par palīdzību ar rekvizītiem un Ventspils kultūras centra kolektīvam par laipno uzņemšanu!
      Visi interesenti, radi, draugi, kaimiņi, darba biedri,  īpaši kādreizējie aktieri – mūsu priekšgājēji, laipni aicināti uz atjaunotā Pāvilostas amatierteātra 10 gadu jubilejas pasākumu 8. aprīlī plkst. 18.00 Pāvilostas kultūras namā.
 
Amatierteātra režisore Marita Horna
 
Foto autors E.Horna

 

« Atpakaļ