Sestdiena, 27.04.2024
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aicina ļaudis uz pirmo Adventes tirdziņu

Aicina ļaudis uz pirmo Adventes tirdziņu

04.12.2017

      Daudzu gadu garumā biedrība „Pāvilostas kultūrvēsturiskais vides centrs” sadarbībā ar Pāvilostas pilsētas kultūras namu un Pāvilostas novada Bērnu un jauniešu centru mazu brīdi pirms Ziemassvētkiem Pāvilostā rīkoja Ziemassvētku tirdziņu. Šogad pasākuma organizatori bija nolēmuši ieviest zināmas korekcijas un pirmo reizi rīkot Adventa ieskaņas tirdziņu.

       Tā kā pirmo, gaišo svecīti Adventa vainagā šogad dedzinājām 3. decembrī, tad tirdziņš tika rīkots dienu pirms – 2. decembrī.

     Tiem, kam vēl nebija izgatavots vai iegādāts Adventa vainags, to varēja izgatavot radošajā darbnīcā “Adventes vainagu gatavošana” zinošas floristes Mairitas Vītolas pavadībā. Šo lielisko  iespēju izmantoja vairāki pasākuma apmeklētāji, darinot krāšņus vainagus no dabas materiāliem. Savukārt prasmīgā apsveikumu kartiņu darinātāja Anitra Zinčenko aicināja gan lielus, gan mazus savā radošajā darbnīcā, kur varēja izgatavot savu Ziemassvētku apsveikuma kartiņu, lai ar sirdssiltu sveicienu to vēlāk kādam nosūtītu vai uzdāvinātu. Bet Pāvilostas novada Bērnu un jauniešu centra pārstāvji savā radošajā darbnīcā aicināja darināt skaistus Ziemassvētku dekorus. Centra vadītāja Terēze Cābele un pārstāve Liene Šķila tirdziņā piedāvāja iegādāties pret ziedojumiem  Bērnu un jauniešu centra apmeklētaju darinātas apsveikuma kartiņas, svečturīšus un  Ziemassvētku koka dekorus ar latviešu spēka zīmēm. Saziedotā naudiņa tiks novirzīta akcijai "Eņģeļi pār Latviju".

     Bet Adventa ieskaņas tirdziņa centrālais notikums bija tirgotāju un pircēju mijiedarbība. Šogad tirdziņā kopumā bija pulcējušies 11 tirgotāji gan no Pāvilostas, gan no Jūrkalnes, Alsungas, Tukuma, Talsiem, Rīgas un pat no Latgales. Ikviens tirdziņa apmeklētājs varēja iegādāties lietas gan smukumam, gan saimniecībā noderīgus kokgriezumus, māla izstrādājumus un citas preces, bet saldumu un gardu mājražojumu produkcijas tirgotāji aicināja degustēt un preci iegādāties kā ikdienas lietošanai, tā arī Ziemassvētku galdam un svētku vakariņam.

     Kā jau ikvienā tirgū, arī Pāvilostas tirdziņā neiztikt bez  jautrām dziesmām un dejām. Par pasākuma apmeklētāju un tirgotāju labsajūtu rūpējās etnogrāfiskais ansamblis “Maģie suiti” no Jūrkalnes un Pāvilostas pilsētas kultūras nama 1.-4. klašu tautisko deju kolektīvs.

     Tradīcija, kad ikviens pircējs, kas iegādājies kādu tirdziņā piedāvāto preci, piedalās loterijā un laimē kādu balvu, ko laipni atvēl katrs tirgotājs, tika saglabāta arī šajā Adventa ieskaņas tirdziņā. Tā pie skaistām dāvanām tika gan lieli, gan mazi tirgus apmeklētāji.

      Lai tirgus dalībniekiem un pircējiem būtu spēks un izturība, ikviens tika cienāts ar spēcinošu putru un gardu tēju.

      Pasākuma ietvaros kultūras namā simboliski tika iedegta arī pirmā Ziemassvētku egle pilsētā. Līdz ar labākiem laikapstākļiem, citviet pilsētā pamazām tiks iedegtas arī citas Ziemassvētku eglītes, to vidū arī centrālā pilsētas egle pie Pāvilostas novada domes.

 

Marita Kurčanova,

sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Foto: M. Kurčanova

 

« Atpakaļ