Ceturtdiena, 02.05.2024
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Apmācību kurss „And…what comes after activity/ mobility? DEOR and mobility tools”

Apmācību kurss „And…what comes after activity/ mobility? DEOR and mobility tools”

12.04.2017
     No 2. līdz 8. aprīlim Pāvilostas novada Bērnu un Jauniešu centra vadītāja piedalījās apmācību kursā Spānijā, Malagā. Apmācību tēma - ko darīt, kā rīkoties pēc realizētas aktivitātes, kā uzlabot aktivitāšu vizuālo pievilcību, noformēšanu un popularizēšanu, kā veidot aktivitāšu izvērtēšanu un atskaišu veidošanu.
     2. aprīļa pēcpusdienā apmācību kursa dalībnieki no Latvijas, Spānijas, Polijas, Vācijas, Īslandes, Bulgārijas un Francijas satikāmies Malagas lidostā, kur mūs sagaidīja organizācijas pārstāve, loģistikas koordinatore Montse. Apmācībās kopā piedalījās 15 dalībnieki no 7 valstīm. Apmācības vadīja Spānijas nacionālās aģentūras treneri Antonio Benaches un Eduardo Macia Agullo. Pāvilostas novada Bērnu un Jauniešu centra vadītāja bija vienīgā Latviju pārstāvošā dalībniece.
      Dalībnieki ar kopīgu transportu devās uz apmācību norises vietu, 1,5 stundu brauciena attālo Mollinu, aktivitāšu kompleksu Ceulaj, kur arī pavadīja visas atlikušās apmācību dienas. Pirmās dienas vakarā tika organizētas dažādas iepazīšanās aktivitātes, kā arī dalībnieki tika iepazīstināti ar turpmāko dienu programmu, dienas plānu.
      Nākamajās dienās norisinājās dažādas ar apmācību galveno tēmu saistītas aktivitātes, kuras tika veidotas tā, lai būtu iesējas ikvienam apmācību dalībniekam pēc atgriešanās savā mītnes valstī pielietot tās turpmākajā darbā. Piemēram, kā izveidot veiksmīgu ERASMUS+ projekta pieteikumu, tika izskaidrots DEOR (Dissemination and expoitation of results) jeb rezultātu izvērtēšana un izplatīšana. Ņemot vērā treneru ieteikumus, par šo projekta daļu padziļināti nepieciešams domāt jau pirms projekta pieteikuma formas sagatavošanas.
        Ceturtajā apmācību dienā dalībnieki devās studiju vizītē uz netālo Granadu, kur tikās ar pilsētas aktīvāko organizāciju Eiropas Brīvprātīgā darba popularizēšanā, veikšanā un brīvprātīgo nosūtīšanā un uzņemšanā. Visas dienas garumā norisinājās diskusijas un aktivitātes, kuras saistītas ar organizācijas iepriekšējo pieredzi DEOR un projekta redzamības aktivitāšu plānošanā un veicināšanā.
      Atlikušajās apmācību dienās dalībnieki pieskārās tēmām par veikto aktivitāšu atskaišu sagatavošanu, budžeta plānošanu, dalībnieku atskaišu nepieciešamību, smieklu jogas izmantošanu ikdienas darbā, par starptautiski atzīto sertifikātu „Youthpass”.
Pēdējā apmācību diena tika koncentrēta uz apmācību izvērtēšanu, turpmāko nākotnes projektu veidošanu un kontaktu dibināšanu.
Paldies Latvijas Jaunatnes starptautisko programmu aģentūrai par iespēju piedalīties tik vērtīgās apmācībās!
Apmācību izdevumus sedza ERASMUS+ programma.
 
Pāvilostas novada Bērnu un Jauniešu centra vadītāja
Sintija Spriņģe
 
Foto no dalībnieku personīgā arhīva
 

 

« Atpakaļ