Ceturtdiena, 02.05.2024
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pāvilostas bibliotēkā viesojas profesors Anatolijs Danilāns

Pāvilostas bibliotēkā viesojas profesors Anatolijs Danilāns

11.04.2017
    Pāvilostas bibliotēkas vadītāja Mairita Vītola saviem lasītājiem un visiem citiem interesentiem bija sagādājusi lielisku dāvanu, 7. aprīlī bibliotēkā organizējot tikšanos ar gastroenterologu, profesoru Anatoliju Danilānu un grāmatas “Anatolijs Danilāns. Dakteris ar atvērtu sirdi” autoru Pēteri Strubergu.
    Pagājušā gada nogalē apgāda "Jumava” izdotā Pētera Struberga grāmata ir veidota, balstoties uz profesora, viņa ģimenes locekļu, radu, draugu, kolēģu, studentu un pacientu atmiņām. Profesors Anatolijs Danilāns pazīstams kā sabiedrībā mīlēts veselīga dzīvesveida popularizētājs, kurš, daloties ar savu personīgo pieredzi, vienkāršā un saprotamā valodā stāsta par to, kas nepieciešams, lai cilvēki dzīvotu ilgi, laimīgi un veseli. Viņš uzskata, ka profesionālajā jomā svarīgākais ir tas, lai ikviens cilvēks sajustu, ka ārsts no sirds vēlas viņam palīdzēt. Šī pārliecība profesoram ir palīdzējusi sasniegt to, ar ko viņš, būdams izcils speciālists gastroenteroloģijā, šobrīd var lepoties. Arī pats profesors Anatolijs Danilāns ir vairāku grāmatu autors.
    Tikšanās laikā, pašvaldības semināru zālē pulcējot vairāk kā 80 klausītāju un pārlapojot līdzi paņemtās profesora Danilāna personīgās fotogrāfijas, klātesošie varēja gūt izsmeļošas atbildes uz interesējošiem jautājumiem, zināšanu pūram pievienot ne vienu vien jaunu, vērtīgu un līdz ar to arī dzīvē noderīgu atziņu, ka arī iegādāties grāmatu ar A. Danilāna un P. Struberga autogrāfiem.
     Jauko tikšanos ar profesoru Danilānu un rakstnieku Strubergu muzikāli papildināja vokālā ansambļa "Stella amare" meiteņu dziedājums skolotājas Aijas Gertsones vadībā.
    Paldies par līdzdalību gatavojoties šim pasākumam Maritai K., Silvijai L., Santai A., īpašs paldies Rutai Ozolai par  skaistiem ziediem, kurus dāvinājām ciemiņiem.  
 
 Sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Kurčanova un
bibliotēkas vadītaja Mairita Vītola
 
 
Foto: M. Kurčanova
 

 
« Atpakaļ