Ceturtdiena, 02.05.2024
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

"Sārtene" atzīmē 30. jubileju!

"Sārtene" atzīmē 30. jubileju!

02.04.2017
     Aprīļa mēneša pirmajā datumā, kad visā pasaulē atzīmē Starptautisko joku dienu, Pāvilostas pilsētas kultūras namā tika atzīmēta kāda cita, skaista jubileja - Pāvilostas daiļdārznieku interešu kopa "Sārtene" atzīmēja savas pastāvēšanas 30. gadadienu!
    Pasākuma vadītāji Daiga un Einārs jubilejas pasākumu iesāka ar Kārļa Ulmaņa vārdiem: "Ikkatrs no mums top svērts un vērtēts nevis pēc tā, ko viņš apsolās darīt, bet pēc tā, ko viņš patiesi izdarījis!". Un tā jau trešo desmitu interešu kopas "Sārtene" dalībnieces rūpējas par Pāvilostas pilsētas sakoptību un košumu, daudzajās pilsētas dobēs dēstot skaisti ziedošas puķes un košumkrūmus.
     Viss aizsākās 1987. gadā, kad rosīgās pāvilostnieces vēlējās darīt vairāk ne tikai savās sētās un dārzos, bet arī pilsētā. Tā dažām sievām sanākot kopā nelielajā Pāvilostas kultūras nama telpiņā, tika nolemts dibināt daiļdārznieku interešu kopu "Sārtene", kas toreiz veiksmīgi savu darbību uzsāka turpat kultūras namā, toreizējās vadītājas Ingunas Blaubārdes paspārnē. Un no pašas pirmās dienas un joprojām tajā vēl darbojas četras sievas - Velta Citskovska, Vizma Ģēģere (seniore), Melita Špickofa un Marta Rolmane, kas jubilejas reizē tika īpaši godātas un sveiktas. Ilgus gadus "Sārteni" vadīja Biruta Lanka, vēlākos gadus arī Baiba Arāja, Marta Rolmane, Gunita Vērniece, bet pašreiz interešu kopu vada Velta Citskovska un tajā aktīvi darbojas divpadsmit dalībnieces.
     Svētku reizē pasākuma vadītāji ļāva mazliet atgriezties pagātnē, atceroties "Sārtenes" darbības priekšsākumus, kad nebija tādi laiki kā šodien, kad daudz informācijas un idejas smeļamies internetā, toreiz nācās smelties idejas no pieredzes braucieniem, žurnālos un vienam no otra. Tā nevienu vien reizi "Sārtenes" dalībnieces sēdās autobusā un apbraukāja Latvijas tuvākos un tālākos nostūrus, skatoties un mācoties, lai redzēto atvestu uz Pāvilostu un ieviestu to savā pusē. Tika pirkti stādi, kā arī nestas puķes un krūmi no pašu mājām, lai pāvilostnieki un viesi varētu priecāties par kopīgi izdaiļoto pilsētu.
     Labus vēlējumus interešu kopas dalībniecēm un veiksmīgu turpmāku darbību "Sārtenei" vēlēja Pāvilostas pilsētas kultūras nama vadītāja Silva Vārsberga, Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons, Pāvilostas senioru nodibinājums "Varavīksne" un Pāvilostas novada tūrisma informācijas centra vadītāja Mairita Tumpele.
      Jubilejas reizē ar jauku koncertu un visiem mīļām un tuvām dziesmām uzstājās Ventspils Bigbenda kvartets. Bet turpinājumā klātesošie tika aicināti uz neformālu pasākumu ar mūziku un dejām, kā arī uz svētku kūku un jautrām rotaļām.
 
Marita Kurčanova,
sabiedrisko attiecību speciāliste
 
Foto: M. Kurčanova
 
 
 

 

 

 

« Atpakaļ