Piektdiena, 19.04.2024
Vēsma, Fanija

Rudens manā burciņā

Rudens manā burciņā

29.10.2019

      Oktobris ir mēnesis, kad lielākie rudens dārza darbi ir jau padarīti un vasarā izaudzētā raža salikta ziemas krājumiem pagrabos.

        Pāvilostas bibliotēkas darbinieces 25. oktobrī aicināja saimnieces un saimniekus piedalīties tematiskajā pēcpusdienā “Rudens manā burciņā”, kura ietvaros bija iespēja uzzināt neparastas konservēšanas receptes un noslēpumus, kā ilgāk uzglabāt to, kas pašu spēkiem izaudzēts.

       Bibliotēkā uz nelielā galdiņa blakus viena otrai tika kārtotas burciņas – lielākas un mazākas, bet pilnas ar dažādiem gardumiem. Un izrādās, ka marinēt gurķus var tik daudz dažādos veidos – pavisam saldus vai ar čili piparu, ar kariju vai kurkumu. Katra saimniece atradusi savu veidu un labāko recepti, lai ziemā palutinātu savus mājiniekus. Un cik daudz interesantu ideju ir salātu gatavošanai – dažādas variācijas par pupiņu salātiem ziemai, tāpat ar bietēm, papriku un burkāniem. Šādas sagataves labi noder gan kā piedeva otram ēdienam, gan zupas pagatavošanai. Ir arī neparastākas receptes, kā, piemēram, “Korejas salāti”, kas ir lieliska piedeva otram ēdiena vai ēdams kā salāti – pikanti, bet ļoti gardi.

        Kad sātīgās lietas pagaršotas, klāt laiks arī kam saldākam – latviešu ananāsiem jeb marinētiem ķirbjiem, svaigām maltām upenēm, aveņu-ķiršu kompotam, ķirbja biezenim, kā arī kabaču-ingvera ievārījumam un tomātu džemam ar lavandu. Viss tik gards un neparasts!

        Pasākuma noslēgumā klātesošie ne vien apmainījās ar receptēm, bet arī apliecināja, ka šādu līdzīgu tematisko pēcpusdienu vajadzētu atkārtot vēlreiz decembrī. Nāca ierosinājums par pankūkām, vafelēm un citiem pašgatavotiem gardumiem.

         Ar savām neparastajām receptēm dalījās – Velta Vaškus, Brigita Kurčanova, Anitra Zinčenko, Ilze Liņķe, Elīna Horna, Mairita Vītola un Marita Kurčanova. Liels paldies!

 

Marita Kurčanova.

sabiedrisko attiecību speciāliste

 

 

Foto: M. Kurčanova

 

 

« Atpakaļ