Ceturtdiena, 25.04.2024
Līksma, Bārbala

Pāvilostas novada mednieki turpina tradīcijas

Pāvilostas novada mednieki turpina tradīcijas

06.11.2017

     Jau trešo gadu pēc kārtas tika rīkota ikgadējā Pāvilostas novada mednieku balle, kuru šogad 4. novembrī organizēja Pāvilostas mednieku biedrība "Saka".

      Agrais sestdienas rīts uzausa pelēku mākoņu un smidzinoša lietus ieskauts, bet ir vispārzināms fakts, ka medībās nemēdz būt nelabvēlīgu laikapstākļu. Ne lietus, ne vējš, ne sals nespēj nobiedēt īstenu mednieku. Tā sestdienas rītā uz Pāvilostas novada mednieku kolektīvajām medībām Sakas medību iecirknī pulcējās turpat sešdesmit dalībnieku, viņu vidū 13 dzinēji, no kuriem septiņas bija daiļā dzimuma pārstāves. Šogad medībās piedalījās arī septiņi suņi, kas kā vienmēr ir gan uzticami draugi, gan neatsverami palīgi medībās. Šogad kolektīvās medības bija īpašākas ar to, ka tajās piedalījās arī vairākas ģimenes. Tādējādi parādot to, ka medības nav tikai vīriešu nodarbe, bet tas var būt arī ļoti labs ģimeņu saliedēšanas pasākums un vienots hobijs.

     Pirms došanās uz mežu kolektīvo medību vadītāji Nikolajs un Valērijs Kurčanovi,  nostādot vīrus un sievas ierindā, lai instruētu klātesošos par medību procesu un drošību, vēlēja visiem veiksmīgas medības. Līdz ar to kolektīvās medības Sakas medību iecirknī turpat sešu stundu garumā varēja sākties.

      Dienas gaitā uzlabojās arī laikapstākļi, ik pa brīdim uzspīdot spožai rudens saulei. Tas padarīja medības vēl baudāmākas un aizraujošākas. Līdz pusdienlaikam, kad mednieki baudīja nelielu atpūtu un gardu, spēcinošu zupu, bija nomedīti jau četri meža zvēri. Šogad Meža māte bija vēlīga un medniekiem dāvāja vienu aļņa teļu (nomedīja Raivis Gēgersons) un trīs meža cūkas (nomedīja Tālivaldis Aniņš un Harijs Aniņš), no kurām viena bija vareni branga, bet pēcpusdienā, kad pēc atpūtas medības turpinājās, nomedīto zvēru pulkam tika pieskaitīta vēl viena brieža govs (nomedīja Uldis Čipāns).

      Bet jau vakarpusē mednieki un viņu dzīvesbiedres pulcējās Pāvilostas pilsētas kultūras namā, kur mazajā zālītē ikviens varēja apskatīt saldenieka Ivara Freimaņa fotogrāfiju izstādi "Ceļojums putnu un zvēru pasaulē" un prezentāciju ar fotogrāfijām no iepriekšējām medību ballēm, bet lielajā zālē atpūsties ballē kopā ar grupu "Lustīgais Blumīzers".

      Vakara pasākumu iesāka kultūras nama vadītāja Silva Vārsberga, bet turpināja mednieku biedrības "Saka" pārstāvis un pasākuma organizators Valērijs Kurčanovs. Šogad medību ballē kā ilggadējākais medību biedrības “Saka” mednieks tika sveikts un godināts Ivars Murņikovs, kurš jau no 1972. gada ir šī kolektīva biedrs, un daudzu medību gadu laikā piedzīvojis gan priekpilnus un laimīgus brīžus, gan arī skumjākus notikumus un vilšanās. Balles ietvaros tika sveikti arī citi mednieki, kas devuši savu ieguldījumu Pāvilostas novada mednieku kolektīviem, palīdzējuši kolektīvo medību vadīšanā vai kā citādi atbalstījuši medību norisi.

      Vakara gaitā ballē tika izspēlētas arī dažādas atrakcijas, kurās bija jāparāda mednieka veiklība un precizitāte, jāliek lietā medībās gūtās zināšanas un jāatpazīst medījumu konservi, kas ļoti labi padevās daiļā dzimuma pārstāvēm.

     Stafetes kociņu jeb ceturtās Pāvilostas novada mednieku balles rīkošanu nākamgad rudenī Pāvilostas mednieku biedrība “Saka” atkal nodeva Vērgales mednieku biedrībai, ar piebildi, ka Pāvilostā 2019. gada rudenī notiks jau jubilejas – 5. medību balle!

     Pāvilostas mednieku biedrība "Saka" teic lielu paldies Pāvilostas novada pašvaldībai par finansiālo atbalstu, Pāvilostas pilsētas kultūras nama vadītājai Silvai Vārsbergai par viesmīlīgajām telpām un jautrajām atrakcijām, fotogrāfiju autoram Ivaram Freimanim par pasākuma kuplināšanu ar fotoizstādi, kā arī Pāvilostas vidusskolas virtuves meitenēm - Daigai, Ilzei un Rudītei par gardo dienas zupu, skaisti klātajiem galdiem un gardajām uzskodām.

 

Marita Kurčanova,

sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Foto: M. Kurčanova, I. Kurčanova

veiksmīgie mednieki Tālivaldis un Harijs Aniņi

aļņa teļa guvējs - Raivis Gēgersons

fotoizstādes autors Ivars Freimanis

ilggadējais medību kolektīva "Saka" mednieks Ivars Murņikovs

Paldies Vērgales medniekam Mārim Dimantam un viņa suņu meitenēm par palīdzību medījumu meklēšanā

 

 

 

 

 

« Atpakaļ