Piektdiena, 19.04.2024
Vēsma, Fanija

Vērgales Sniegpulkstenītis

Vērgales Sniegpulkstenītis

16.03.2017

…just sniegpulkstenīti pirmo,

just pasakaino pavasara smaržu liego

un sadzirdēt dziesmu…

                      /J.Osmanis/

 
 
     10.martā uz gadskārtējo dziesmu vakaru “Vērgales Sniegpulkstenītis” jau 23 reizi pulcējās visi tie, kuri vēlas dziedāt un iepriecināt citus. Pasākumu tradicionāli ar uzrunu atklāja “Vērgales Sniegpulkstenīša” krustmāte Mirdza Sīpola, sakot paldies visiem par atsaucību un vēlmi uzstāties, bet vakaru vadīja Anna Rita Kurme un Alise Šēna.
    Pirmais priekšnesums - “Šūpuļdziesma”, kuru izpildīja mūsu Nora Kurme. Šī dziesma reizē bija arī veltījums dēlam Arvim, kuram bērnībā tika dziedāta šī dziesma un nu jau to Nora dzied arī savam mazdēlam. Dziesmu vakarā izskanēja ne viena vien populāra latviešu estrādes dziesma, arī tautasdziesmas un cita veida melodijas. Vērgales pamatskolas skolēni bija sagatavojuši priekšnesumus gan individuāli, gan pa klasēm. Šogad koncertu kuplināja arī mūsu ciemiņi no Liepājas un Pāvilostas, bet goda viesis bija Vērgales pamatskolas krusttēvs Māris Gulbis.
     Vērgales Sniegpulkstenīša organizatori saka lielu paldies visiem pasākuma dalībniekiem par piedalīšanos, bet īpašs paldies pedagogiem par dalībnieku sagatavošanu un muzikālo pavadījumu spēlēšanu. Paldies Maritai Kalējai, Dacei Bunkai, Norai Kurmei, Aijai Gertsonei,  Andrai Šeidlerei un Arvim Kurmim par deju mūziku ballē.
        Uz tikšanos nākamgad!
 
Vita Braže
 
Foto un video: V.Braže
 
Plašāku fotoreportāžu skatieties FOTOGALERIJĀ
 
 
 

 

« Atpakaļ