Ceturtdiena, 25.04.2024
Līksma, Bārbala

Pāvilosta paraksta sadarbības līgumu ar Palangu!

Pāvilosta paraksta sadarbības līgumu ar Palangu!

02.04.2017
    31. martā Pāvilostas novada pašvaldības delegācija, kuras sastāvā bija domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons, pašvaldības projektu koordinatore Vizma Ģēģere un Pāvilostas novadpētniecības muzeja vadītāja Irina Kurčanova, viesojās Palangas kūrorta muzejā.
    Viesošanās mērķis bija sadarbības līguma parakstīšana, kas paredz daudzveidīgu sadarbību abu kopējo interešu jomās – stiprināt sadraudzību, īstenot kopīgus pētniecības darbus, kopā piedalīties dažādos Eiropas projektos, savstarpēji mainīties ar izstādēm un darba pieredzi, veicinātu nozares izaugsmi šajā reģionā.
     Par šāda sadarbības līguma nepieciešamību abi muzeji vienojās jau pērnā gada oktobrī, kad Pāvilostas novadpētniecības muzeja vadītāja un pašvaldības projektu koordinatore pirmo reizi viesojās Palangā un tikās ar  Palangas kūrorta muzeja vadītāju Jūrati klātienē, lai apspriestu kopīgi iesniegtā Eiropas savienības pārrobežu LIT/LAT projekta “Pavilosta. Maritime inspired history.” virzības gaitu un īstenojamiem mērķiem.
     Palangas kūrorta muzejā ar savu klātieni pagodināt svinīgo sadarbības līguma parakstīšanu bija uzaicināti arī Palangas domes priekšsēdētāja vietnieks Rimantas Antanas Mikalkėnas, Palangas Kultūras departamenta vadītājs Robertas Trautmanas un Palangas administrācijas direktore Violeta Staskoniene.
     Pēc svinīgās procesijas, Palangas kūrorta muzeja vadītājs piedāvāja viesiem nelielu ekskursiju pa muzeja telpām un aplūkot šobrīd muzejā esošās ekspozīcijas un izstādes. Viena no izstādēm, kas šobrīd aplūkojama Palangas kūrorta muzejā, ir Pāvilostas novadpētniecības muzeja krājuma izstāde “Dod, jūriņa, sudrabiņa!”, kur turpat 20 fotogrāfijās atainoti Pāvilostas zvejnieki un zveja Baltijas jūrā. izstāde Palangas kūrorta muzejā būs aplūkojama līdz maija beigām.
      Tikšanās reizē Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons uzsvēra faktu, ka ne vienmēr mēs apzināmies muzeju - kā Palangas, tā arī Pāvilostas un daudzu citu muzeju - svarīgo nozīmi sabiedrībā, jo bez pagātnes nav nākotnes, bet pagātnes un daudzu vēsturisko faktu šūpulis un glabātājs ir muzejs. Priekšsēdētājs pateicās Pāvilostas novadpētniecības muzeja vadītājai Irinai Kurčanovai un Palangas kūrorta muzeja vadītājam Jūratim Viktoram Liachovičam par veiksmīgi uzsākto sadarbību, īstenojot ES pārrobežu LIT/LAT projektu, tādējādi attīstot muzeju darbību un aizvien piedāvājot saviem apmeklētājiem jaunas iespējas izzināt vēstures faktus.
     Pasākuma izskaņā Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs uzaicināja Palangas delegāciju apmeklēt un iepazīt Pāvilostas novadu un Pāvilostas novadpētniecības muzeju.
 
Marita Kurčanova,
sabiedrisko attiecību speciāliste
 
Foto: M. Kurčanova
 

No labās: Palangas domes priekšsēdētāja vietnieks Rimantas Antanas Mikalkėnas, Palangas kūrorta muzeja vadītājs Jūratis Viktoras Liachovičas, Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons, Palangas Kultūras departamenta vadītājs Robertas Trautmanas, Pāvilostas novadpētniecības muzeja vadītāja Irina Kurčanova un Pāvilostas novada pašvaldības projektu koordinatore Vizma Ģēģere.
« Atpakaļ