Otrdiena, 23.04.2024
Jurģis, Juris, Georgs

ERASMUS+ projekta gada noslēguma pasākums

ERASMUS+ projekta gada noslēguma pasākums

31.05.2017

29. maijā Vērgales kultūras namā pulcējās Vērgales pamatskolas skolēni uz  ERASMUS+ projekta ‘’HEALTHY LIVING AND EQUAL OPPORTUNITIES THROUGH SPORT’’ gada noslēguma pasākumu.

Šī projekta pirmā gada laikā skolēni centās atbildēt uz jautājumiem:

“Kas ir veselīgs dzīvesveids?”, “Kā pārliecināties, vai mans dzīvesveids ir veselīgs?”, Vai ir saistība starp fiziskajām aktivitātēm un veselību?”, “Vai ir saistība starp pārtiku, kuru lietojam ikdienā un veselību?”, “Vai veselīgs dzīvesveids ietekmē mācīšanās spējas un sasniegumus?”. Vispirms tie skolēni, kuri piedalās ERASMUS+ projektā, pastāstīja sīkāk par tēmām un svarīgākajām aktivitātēm šī projekta ietvaros. Jānis  Dunkers par valstīm, kuras piedalās projektā. Solveiga Pāvila par zīmējumu konkursu. Emīls Sīpols par aptauju “Veselīgs uzturs”. Dagnija Tomaševska stāstīja par uztura piramīdu. Henrijs Gēgersons visus iepazīstināja ar 8.klases skolēnu piedāvāto spēli “Ātrā ēdināšana pret līdzsvarotu uzturu”. Laura Kurme atspoguļoja tēmu  - Tava nedēļas ēdienkarte, kuras ietvaros skolēni veidoja plakātus par našķiem. Elīna Miltiņa pastāstīja par ZINNO un Fitnesa kluba apmeklējumu un tā aktivitātēm. Projekta ietvaros skolēni apgleznoja arī T – kreklus, kurus šobrīd var apskatīt Vērgales muzejā. Par to sīkāk stāstīja Kate Pelnēna un Amanda Zuļģe, bet Ieva Jēce iepazīstināja ar tēmu par svaru un augumu.

Aprīļa sākumā četri ERASMUS+ projekta dalībnieki no Vērgales pamatskolas devās uz Itāliju, tādēļ katrs no viņiem bija sagatavojis stāstījumu un fotogrāfiju slaidrādi par Itālijā pavadīto laiku. Bet pēc tam visiem kopā bija iespēja noskatīties itāļu sagatavoto filmiņu par visu valstu dalībnieku tikšanos. Katrs dalībnieks saņēma pateicības rakstu par piedalīšanos ERASMUS+ projektā. Noslēgumā projekta dalībnieki aicināja pārējos skolēnus kopā izdejot Itālijā kultūras vakaros citu valstu piedāvātās dejas, kā arī mūsu pašu “Pankūku danci” un “Cūkas driķos”.

Par pusdienu gatavošanu skolā šajā dienā rūpējās vecāko klašu meitenes, kuras skolas virtuvē gatavoja dažādus salātus. Tā kā šī ERASMUS+ projekta galvenā tēma ir veselīgs uzturs, tad šādas pusdienas bija tieši piemērotas projekta noslēguma dienai.

Taču, lai diena būtu piepildīta ar interesantām aktivitātēm, bija padomāts par vēl kādu patīkamu tikšanos. Uz tikšanos ar skolēniem bija ieradušies ielu vingrotāji no Liepājas. Gvido Šalms, kurš iesaistījies ielu vingrošanā un popularizē ielu vingrotāju kustību. Viņa komandas moto - 

Jūs izdzerat 4,5 l alus – Mēs noskrienam 4,5 km

Jūs pīpējat – Mēs atspiežamies

Jūs noņemat stresu dzerot – Mēs sportojot

Jūs radāt problēmas – Mēs risinām

Jūs nogalināt savu dzīvi – Mēs savējo uzlabojam.

Izvēle tavās rokās, SEKO MUMS! – WORKOUT GENERATION!

Skolēni un citi klātesošie ar lielu interesi noskatījās ielu vingrotāju sagatavoto šovu, pēc uzaicinājuma arī iesaistoties tā norisē. Bet pēc tam atsevišķi zēni un meitenes pa vecuma grupām piedalījās viņu sagatavotajos konkursos. Uzvarētājiem tika pasniegtas pārsteiguma balvas. Pēc sportiskajām aktivitātēm visi skolēni pie skolas piedalījās zibakcijā - FLASHMOB, nodejojot deju, kuru projekta dalībnieki bija iemācījušies Itālijā un  pēc tam iemācījuši saviem skolas biedriem.

Vita Braže

Foto V. Braže

 

 

 

« Atpakaļ