Sestdiena, 20.04.2024
Mirta, Ziedīte

Vidusskolā noslēdzas mācību gads

Vidusskolā noslēdzas mācību gads

31.05.2017

     Lai gan 31. maija rīts uzausa apmācies un naktī bija nolijis ilgi gaidītais lietus, daudziem skolēniem šī bija priecīga un ilgi gaidīta diena, jo visā Latvijā 31. maijs ir mācību gada pēdējā diena. Diena, kad saņemama liecība un diena, kad uz zināmu laiku atvadāmies no skolas soliem un gaiteņiem.

    Šāda diena ik gadu tiek īpaši atzīmēta arī Pāvilostas vidusskolā. Reizē ar pēdējos skolas dienu tiek sveikti arī tie vidusskolas skolēni, kuri ar guvuši labas un teicamas atzīmes šajā mācību gadā. Un tādi šogad īpaši daudz, labi un teicami mācījušies 19 Pāvilostas vidusskolas audzēkņi.

     Pasākums iesākās ar Pāvilostas vidusskolas direktores Ingūnas Griškēvičas uzrunu klātesošajiem, iesākot ar kādu gaitenī noklausītu skolēnu sarunu, kurā audzēknis atzinis, ka beidzot viņa lūgšanas ir uzklausītas un ilgi gaidītā diena beidzot ir pienākusi. Skolas direktore atzina, ka ir padarīts liels un smags darbs, pabeigta vēl viena klase.

     Turpinājumā vārds tika dots Pāvilostas novada domes priekšsēdētājam Uldim Kristapsonam, kurš mācību gada procesu salīdzināja ar sporta sacensībām, ko līdzīgu maratonam, tikai maratona beigās visi ir uzvarētāji, bet katrs ar savu rezultātu – kādam izcilu, kādam tikai labu. Domes priekšsēdētājs vēlēja izbaudīt silto vasaras laiku, bet skolas izcilniekiem piepildīt savus augsti nospraustos mērķus arī nākamajā mācību gadā!

     Šogad pašvaldības apbalvojumu skolēniem "Cerību balva" 2016./2017. mācību gadā pasniedza šādiem skolēniem:

5. klasē

Rihards Ķepsnis - vidējā gada atzīme     8,64

Kristiāns Roberts Gertsons - vidējā gada atzīme 8,55

Paula Niedoliņa - vidējā gada atzīme 8,73

6. klase

Alise Griškēviča - vidējā gada atzīme 9,57

Elīna Freidenfelde - vidējā gada atzīme 9,29

Elizabete Kiričenko - vidējā gada atzīme 9,14

Elvita Uzare - vidējā gada atzīme 8,79

Markuss Lazukins - vidējā gada atzīme 8,86

7. klase

Marta Zamarīte - vidējā gada atzīme 10

Rasa Lācīte - vidējā gada atzīme 8,6

Aleksandrs Protopovičs - vidējā gada atzīme 8,67

8. klase

Sanija Bērziņa - vidējā gada atzīme 8,69

Antra Niedoliņa - vidējā gada atzīme 8,56

9. klase

Mihaēls Doroņins - vidējā gada atzīme 9,69

Markuss Grinhāgens - vidējā gada atzīme 8,63

10. klase

Kristiāna  Šeiko - vidējā gada atzīme 8,6

11. klase

Diāna Šlangena - vidējā gada atzīme 8,56

12. klase

Loreta Krafta - vidējā gada atzīme 8,54

Agnese Ģēģere - vidējā gada atzīme 8,62

 

    Katrs skolēns no pašvaldības saņēma apbalvojumā “Cerību balva” noteikto atribūtiku, savukārt skolas vadība ar ziedu un rokas spiedienu pateicās skolēnu vecākiem par bērnu sagatavošanu un atbalstīšanu mācību procesā. Devīto un divpadsmito klašu skolēni savus apbalvojumus saņems izlaidumu dienās – 3. un 10. jūnijā.

     Jau vairākus gadus Pāvilostas vidusskola ir iedibinājusi arī savu apbalvojumu “Mazā cerību balva”. Direktores vietniece Aina Jakovļeva ar grāmatu un pateicības rakstu vecākiem apbalvoja skolēnus no 1. - 4. klases par augstiem sasniegumiem mācībās, kā arī svinīgajā pasākumā pasniedza vēl pēdējos diplomus skolēniem par piedalīšanos dažādos konkursos un olimpiādēs un peldētprasmi apliecinošus diplomus 1. un 2. klases skolēniem. Noslēgumā direktores vietniece vēlēja jauku, saulainu un drošu vasaru skolēniem un ar atgriešanos 1. septembrī!

      Šajā reizē arī skolēnu padomes pārstāves pasniedza diplomus klasēm par piedalīšanos pavasara sporta dienā.

    Kā norādīja skolas direktore, cītīgi un smagi strādājuši ne tikai skolēni, bet arī skolotāji. Direktore pateicās katram skolotājam, veltot nelielu uzskaitījumu par katra paveikto darbu un ieguldījumu skolas darbībā un attīstībā.

     Pasākuma izskaņā ikviens zālē sēdošais varēja baudīt Pāvilostas pilsētas kultūras nama jauniešu dramatiskā kolektīva literāri muzikālo uzvedumu “Uz ceļa ir vislabāk…”, kurā dziedāja un Imanta Ziedoņa dzeju deklamēja vidusskolas meitenes  - Krista, Samanta, Liene, Gerda, Una un Kristiāna, skolotāju Maritas Hornas un Aijas Gertsones vadībā.

     Pasākuma noslēgumā mūzikas skolotāja Dace Bunka visus aicināja uzkavēties zālē, lai vienotos kopīgā video sveicienā Uldim Marhilevičam dzimšanas dienā!

 

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Marita Kurčanova

 

Foto: M. Kurčanova

Palšāku fotoreportāžu skatieties FOTOGALERIJĀ

 

« Atpakaļ