Piektdiena, 19.04.2024
Vēsma, Fanija

Pāvilostas pilsētas kultūras namā iebrauc Brēmenes muzikanti

Pāvilostas pilsētas kultūras namā iebrauc Brēmenes muzikanti

30.05.2017

      Piektdienā, 26. maijā Pāvilostas pilsētas kultūras namā ar muzikālo izrādi bērniem ”Brēmenes muzikanti” uzstājās Pāvilostas pilsētas kultūras nama bērnu dramatiskais teātris režisores Maritas Hornas vadībā. Lugu pēc visā pasaulē tik ļoti populārās brāļu Grimmu pasakas motīviem sarakstījuši Valdis Rūmnieks un Maija Līcīte.

     Pāvilostas mazie aktieri caur jokiem, dziesmām un gudrām atziņām zālē sanākušajiem pastāstīja ikvienam zināmo stāstu, kur no ļauniem saimniekiem aizbēgušie Kaķis, Suns, Gailis un Ēzelis satiekas ar no karaļpils padzīto Dziesminieku, lai kopā dotos uz brīnišķīgo sapņu pilsētu Brēmeni, kur neviens nevienu neizkalpina un visi bezgala mīl mūziku. Pa ceļam drošsirdīgie Brēmenes muzikanti izglābj arī Princesīti, ko sagūstījuši Laupītāji, un tad līksmās svētku noskaņās visi dodas uz savu iecerēto sapņu pilsētu.

      Lomās iejutās: Dziesminieks – Aleksandrs Protopovičs, Princesīte – Gabriela Vagotiņa-Vagotiņa, Kaķis – Kristiāna Šeiko, Suns – Rainers Zamarītis, Gailis – Samanta Barsukova, Ēzelis – Una Stendze, Karalis – Gints Šulcs, Ziņnesis – Edijs Bielis, Laupītāju Barvedis – Klāvs Vējkājs, Laupītāju Barvede – Liene Šķila, laupītāji – Kristers Kļaviņš, Andris Štokmanis, Laila Anna Horna, Līvija Krēsliņa.

      Kā pastāsta kultūras nama režisore, luga izvēlēta gan tās popularitātes dēļ, gan arī lielais spēlētāju skaits licis meklēt tādu lugu, kurā ikvienam mazajam aktierim atrastos loma un iespēja sevi parādīt uz skatuves.

      Pāvilostas pilsētas kultūras nama bērnu dramatiskā teātra dalībnieki un režisore Marita Horna saka lielu paldies kultūras nama kolektīvam par palīdzību izrādes tehniskajā sagatavošanā un apskaņošanā.

 

Marita Kurčanova,

sabiedrisko attiecību speciāliste

 

« Atpakaļ