Piektdiena, 19.04.2024
Vēsma, Fanija

Latvijas tūroperatori viesojas Pāvilostā

Latvijas tūroperatori viesojas Pāvilostā

29.05.2017

     24. maijā Pāvilostu un Sakas pagastu apmeklēja 18 Latvijas tūroperatori, kuriem tika sniegta informācija par Pāvilostas un Pāvilostas novada tūrisma piedāvājumu Latvijas iedzīvotājiem un ekskursantu grupām. No apskates objektiem un vietām, kuras tika piedāvātas iekļaut savos organizētajos ekskursiju maršrutos, tūroperatori apmeklēja lauku maizes ceptuvi Sakas pagasta “Ievlejās”, Pāvilostā  - Jūras rotu darbnīcu un laivu nomu “Redzēt debesis”, nedaudz iepazina arī Pāvilostas novadpētniecības muzeju un ostu, jo, pēc iepriekš sastādīta laika grafika, Pāvilostas apmeklējumam viņiem tika dota nedaudz vairāk par vienu stundu. Šajā īsajā laikā tika stāstīts par nakšņošanas iespējām lielām grupām, zivju kūpināšanu un zivju veikalu, ēdināšanas pakalpojumiem, jauniešu Serf klubu, baznīcām, laivu remontdarbnīcu un ziemošanas vietu “Boat park”, kā arī stāstījām par iespēju degustēt savvaļas augus, hidrosolu izgatavošanu un pārgājieniem dabā ar augu iepazīšanu populārās dabas pazinējas Vairas Kārliņas vadībā. Tūroperatorus informējām par šogad uzsāktajiem infrastruktūras uzlabošanas projektiem – promenādes izveidi blakus muzejam, molu pagarināšanu, muzeja šķūni, pludmales labiekārtojuma projektu, ūdenssaimniecības projektu jaunajā ciemā.

      Viesiem Pāvilostas novadā ieteicām apmeklēt arī Akmeņŗaga bāku, kempingu “Miera ostu”, kas ir īpašs ar mājiņu kokos un pirtiņu jūras krastā, Vērgales muižas kompleksu, Ziemupes baznīcu, kas Kurzemes baznīcu vidū izceļas ar saviem mazajiem izmēriem, Ziemupes Veldzes dārzu, Saraiķos ekspozīciju “Kurzemes zvejnieka sēta”, kempingu “Laikas”, kas atrodas jūras krastā un šogad apmeklētājiem piedāvā apskatīt “Veco krāmu šķūni”. Tikšanās reizē ieskicējām datumus lielākajiem pasākumiem 8. julijā Zvejnieku svētki, 21. - 22. jūlijā mūzikas un mākslas festivāls “Zaļais stars” un  Ulda Marhilēviča un izrādes “TOBAGO” jubilejas gads, 19. augustā Vērgales pagasta svētki, bet 28. augustā “Senās uguns nakts” un laivu brauciens “Pāvilostas asaka”. Tūroperatori pārstāvēja šādus uzņēmumus: “Baltic DMC Group”, “LSA Gliemežvāks”, “Rāmi Travel”, SIA “DABAS TŪRES”, “Remiro Travel”, “AFY Travel”, SIA “Balticvision Riga”, “VIA Bono Tūrisma aģentūra”, “Travelblog.lv”, “Viktorija Travel”, “3KManagement”, “EXPRESS TRAVEL”, SIA “TRAVEL WELL”, SIA “365 BRIVDIENAS”, “Ap Sauli Rīga”, “Estravel Latvia”, “Baltic Travel Studio & Boutique”.

       Tūroperatoru vizīti organizēja Liepājas tūrisma informācijas birojs sadarbībā ar Pāvilostas novada TIC un par Pāvilostas novada piedāvājumu stāstīja Ģirts Vagotiņš – Vagulis. Paldies Jansonu un Pētersonu ģimenei par stāstījumu un viesmīlību! Ceram uz lielāku organizēto tūristu grupu ierašanos Pāvilostas novadā!

 

Pāvilostas novada TIC vadītāja Mairita Tumpele

 

Foto no TIC arhīva

 

« Atpakaļ