Ceturtdiena, 25.04.2024
Līksma, Bārbala

Līdz Latvijas simtgadei ar LMT atbalstu plānots īstenot četrus projektus Pāvilostas novadam

Līdz Latvijas simtgadei ar LMT atbalstu plānots īstenot četrus projektus Pāvilostas novadam

09.05.2017

     Pirmdien, 8.maijā, paziņojot četrus uzvarētājus un finansējuma saņēmējus, Pāvilostas novadā noslēdzās “Latvijas Mobilā Telefona” (LMT) projektu konkurss “LMT Latvijai”. Līdz Latvijas simtgadei novadā tiks papildināts bērnu rotaļu laukums, pludmales apmeklētāju vajadzībām labiekārtota apkārtne kāpu zonā un iegādāts vingrošanas komplekss bērnu līdzsvara un veiklības sajūtas attīstīšanai. Lielāko atsaucību iedzīvotāju balsojumā guva iecere tautas tērpu un jaunu aksesuāru iegādei.

     Lai klātienē svinīgi apbalvotu finālistus un paziņotu uzvarētājus, konkursa noslēguma pasākumā Pāvilostas novada pašvaldībā kopā ar Pāvilostas novada domes priekšsēdētāju Uldi Kristapsonu viesojās LMT prezidents un valdes priekšsēdētājs Juris Binde, kā arī LMT Biznesa klientu centra “Liepāja” vadītājs Raivis Roga.

    “Lielāko atsaucību guvušais projekts Pāvilostas novadā apliecina iedzīvotāju pošanos svētkiem, lai godam un lepni tos sagaidītu. Gandarījums, ka LMT kā Latvijas uzņēmums var būt līdzās iedzīvotājiem nozīmīgu ieceru realizēšanā, jo īpaši sniedzot atbalstu, lai kopīgi gatavotos Latvijas simtgadei. Priecājamies par ikvienu, kurš ir apņēmības pilns domāt un darīt savas valsts attīstībai un viedvalsts stiprināšanai. Paldies katram, kurš uzdrošinājās pieteikt savu ideju konkursam “LMT Latvijai”, iedrošināja un atbalstīja līdzcilvēkus! Veiksmi un enerģiju projektu pabeigšanā līdz Latvijas simtgadei,” uzsver LMT prezidents Juris Binde.

      No 20 konkursa ietvaros saņemtajām projektu idejām Pāvilostas novadā iedzīvotāju balsošanai otrajā kārtā tika izvirzītas visas. Par otrās kārtas projektiem iedzīvotāji kopumā balsojuši 7908 reizes.

     “Patiesi priecē iedzīvotāju un iestāžu aktivitāte projektu konkursā “LMT Latvijai”, lai novadā īstenotu sev un citiem nozīmīgu ieceri. Tā mēs – ikviens Pāvilostas iedzīvotājs – soli pa solītim no sapņa vai cerības pamazām tuvojamies savu ieceru realizēšanai. Gribas ticēt, ka agrāk vai vēlāk katra nospraustie mērķi, izlolotie sapņi vai klusākās cerības tomēr materializējas konkrētos darbos un realizējas konkrētos rezultātos,” uzsver Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons.

     Konkursa pirmajā kārtā projektus Pāvilostas novadā vērtēja LMT un novada pārstāvju žūrija. Par otrajā kārtā izvirzītajiem projektiem balsot varēja novadā klātienē un interneta vietnes www.lmt.lv sadaļā “LMT Latvijai”. Savukārt LMT klientiem bija iespēja balsot arī īsziņas veidā.

     Šogad piedalīties projektā bija iespēja ikvienam Pāvilostas, Talsu, Viļakas, Aglonas, Auces, Līgatnes, Gulbenes un Aizkraukles novada iedzīvotājam, iedzīvotāju grupai, nevalstiskai organizācijai vai juridiskai personai, kuras deklarētā vai juridiskā adrese ir kādā no minētajiem novadiem.

      Kopumā “LMT Latvijai” šogad tika saņemti 140 ideju pieteikumi, no kuriem otrajā kārtā tika izvirzīti 127. Savukārt 36 uzvarētājus un finansējuma saņēmējus noteica iedzīvotāju balsojums par labākajām iniciatīvām novadu attīstībai. Par otrās kārtas projektiem kopumā saņemts vairāk nekā 44 tūkst. balsu.

     Projekta “LMT Latvijai” mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas novados, atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas novadu sabiedriskās dzīves izaugsmei, īpaši sekmējot vides uzlabošanas projektus, projektus ar plašu sabiedrības iesaisti un aktīva dzīvesveida popularizēšanu.

     Kopš 2011.gada projektu konkursa realizācijas laikā kopumā īstenoti vairāk nekā 145 iedzīvotājiem nozīmīgi projekti visā Latvijā, kam LMT atvēlējis pāri par 380 tūkstošiem eiro. Iepriekš projekti realizēti 31 Latvijas pilsētā un novadā – Alūksnes novadā, Balvu novadā, Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Daugavpils novadā, Dobelē, Grobiņas novadā, Iecavā, Jelgavā, Jēkabpilī, Jēkabpils novadā, Krāslavas novadā, Kuldīgā, Liepājā, Līvānos, Madonā, Mārupes novadā, Ogrē, Preiļos, Rēzeknē, Rojā, Saldū, Skrundā, Talsos, Tērvetes novadā, Tukumā, Valkā, Valmierā, Ventspilī un Ventspils novadā.

 

Pāvilostas novadā “LMT Latvijai” uzvarējušie projekti:

1. Jauni goda tērpi deju kolektīvam “Vērgalīte”

Deju kolektīvs “Vērgalīte" jau vairāk nekā 30 gadus savās dejās prezentē Kurzemes tautas tērpu krāšņumu gan Latvijā, gan pasaulē. Lai nostiprinātu piederību Kurzemes novadam, kā arī godam sapostos Latvijas valsts simtgadei, deju kolektīvs iecerējis papildināt kolektīva tērpu kolekciju ar Dienvidkurzemes Rucavas tautas tērpu komplektu, kā arī papildināt tautas tērpus ar jauniem aksesuāriem.

 

Projekta iesniedzējs: Biedrība “Vērgalīte”

Piešķirtais finansējums: 2000,00 EUR

 

2. Vairāk kustību – vairāk veselības!

Lai veicinātu bērnu kustību aktivitātes svaigā gaisā, stiprinātu veselību un fizisko sagatavotību skolas gaitām, pirmsskolas izglītības iestāde “Kastanītis” iecerējis papildināt bērnu rotaļu laukumu ar diviem bērnu āra trenažieriem, sešiem līdzsvara riteņiem un “Baskāju taku”.

 

Projekta iesniedzējs: PII “Kastanītis” vadītāja Gaida Akerfelde  

Piešķirtais finansējums: 1993,00 EUR

 

3. Labiekārtojuma elementu izbūve pludmales apmeklētāju vajadzībām kāpu zonā Vērgales pagasta viesu mājā “Laikas”

Viesu māja “Laikas” atrodas Baltijas jūras krastā, Ziemupē. Tās apkārtnē nepieciešams atjaunot dēļu klājuma pastaigu taku, kā arī ierīkot skatu platformu ar soliņiem. Projekts būs vērsts uz dabas aizsardzību, kā arī kalpos kā vidi saudzējošs paraugs ar audzinošu ietekmi.

 

Projekta iesniedzējs: Viesu nama “Laikas” īpašniece Liene Zaļkalne

Piešķirtais finansējums: 2000,00 EUR

 

4. Vingrošanas komplekss pirmsskolas vecuma bērniem

Cilvēks, kurš zaudē līdzsvaru, krīt un … sekas ir neparedzamas. Vecuma posms no trīs līdz septiņiem gadiem ir izšķirošs brīdis fiziski vispusīgi attīstīta cilvēka veidošanā. Tieši tāpēc Pāvilostas pirmsskolas izglītības iestāde “Dzintariņš” bērniem vitāli nepieciešams vingrošanas komplekss “Climboo”, ar kura palīdzību attīstīt veiklību, līdzsvara izjūtu un prasmi pārvaldīt ķermeni.

 

Projekta iesniedzējs: Pāvilostas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes “Dzintariņš” vadītāja Monta Pētermane

Piešķirtais finansējums: 2000,00 EUR

 

Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Uldis KRISTAPSONS

LMT prezidents un valdes priekšsēdētājs Juris BINDE

Biedrības "Vērgalīte" pārstāve Anita Sprudzāne saņem čeku projektam

"Jauni goda tērpi deju kolektīvam “Vērgalīte”"

Vērgales pagasta PII “Kastanītis” vadītāja Gaida Akerfelde  saņem čeku projektam

"Vairāk kustību – vairāk veselības!"

Pāvilostas pilsētas PII “Dzintariņš” vadītāja Monta Pētermane saņem čeku projektam

"Vingrošanas komplekss pirmsskolas vecuma bērniem"

Viesu nama “Laikas” pārstāvji Liene un Oskars saņem čeku projektam

"Labiekārtojuma elementu izbūve pludmales apmeklētāju vajadzībām kāpu zonā Vērgales pagasta viesu mājā “Laikas”"

Kopbilde ar LMT pārstāvjiem, Pāvilostas novada domes priekšsēdētāju, projektu konkursa uzsvarētājiem un pateicības rakstu saņēmējiem

Papildu informācija:

Marita Kurčanova,

Pāvilostas novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tel.63484563, 28624644

E-pasts: info@pavilosta.lv

 

Valdis Jalinskis,

LMT Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs

Tālr.: 29248645

E-pasts: valdis.jalinskis@lmt.lv

 

 

 

« Atpakaļ