Ceturtdiena, 25.04.2024
Līksma, Bārbala

Jau atkal notiek Bebes svētki!

Jau atkal notiek Bebes svētki!

26.07.2017

Vasarā, kad sazied pļavas, bites ziedos dūc,

Noliec malā darbus savus- Bebe gaida mūs!

 

      Afiša ar  Rasmas Vērnieces dzejas rindām aicināja visus 15. jūlijā plkst.19.00 Bebes centrā pie Vijas pļaviņā uz kopā sanākšanu, kas jau notika  devīto gadu.

     Mājas saimnieki mūs laipni sagaidīja un viņi bija parūpējušies, lai šo vietu pamana visi. Bija gan dekorācijas, gan lāpas un baloni, Bebes karogs un ugunskurs, pilnīgi jauna nopirkta nojume, kur patverties muzikantam. Bērnu priekam bija piepūšamā atrakcija, kuru uzraudzīja mūsu Vitauts.

    ,,Lai kur es šai zemē būtu, pie tevis es atgriežos’’ ar šīm Kurcija dzejas rindām Velga iesāka svētkus, un sākumā izskanēja arī Noras dziedātā Bebes himna. Nelielajā koncertā izskanējušie dzejas vārdi sirdij un atmiņām saistījās kopā ar Noras jauki un mīļi dziedātajām dziesmām. Uz svētkiem bija ieradies un ar visiem sasveicinājās un labus vārdus teica arī Vērgales pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Vitrups. Paldies Vijai un Gunitai par dāvāto dāvanu - albūmu. Tā ir dāvana ar unikālu vēstures atspoguļojumu par šiem  astoņiem kopā pavadītajiem Bebes svētkiem. Vērgales svētkos albūms būs visiem aplūkojams Vērgales muzejā.

   Pēc koncerta bija kopīga fotogrāfēšanās pie dāvinātā kastaņa un Bebes karoga. Turpinājumā notika mielasts pie svētku galda un risinājās atmiņu sarunas, bet muzikants Vilnis aicināja gan dziedāt līdzi, gan padejot. Un ja kādreiz svētkus iztraucē laika apstākļi, tad šoreiz laiks bija vienkārši burvīgs, kā teica tie, kas bija ieradušies,- mēs to bijām pelnījuši! Nu ko, ejam pretī desmitgadei 2018. gadā. Nekas, ja nevarējāt atnākt uz šo vai iepriekšējām tikšanās reizēm, tad tiksimies noteikti nākošgad un skaisti svinēsim Bebes  iedzīvotāju kopā sanākšanas desmito reizi. Lai Jums, kas atnācāt uz Bebes svētkiem, un Jums, kas nevarējāt atnākt, bet bijāt domās kopā  ar mums, laba veselība, mīļi radi, izpalīdzīgi kaimiņi un liels dzīvotprieks!

     Paldies Vijai ar ģimeni, viņas radiem un draugiem, kas palīdzēja svētku organizēšanā. Kopā ar Jums visas šīs tikšanās reizes biju arī es - Velga. Uz tikšanos 2018. gada 14. jūlijā!

 

Vērgales kultūras nama vadītāja

Velga Freimane

« Atpakaļ