Sestdiena, 20.04.2024
Mirta, Ziedīte

Raibā nedēļa Vērgales pamatskolā

Raibā nedēļa Vērgales pamatskolā

22.02.2017
    No 13. – 17. februārim Vērgales pamatskolā norisinājās Raibā nedēļa, kad katrai dienai ir sava tēma un ģērbšanās stils. Arī afišā tika vēstīts, lai skolēni un skolotāji raibajās dienās, raibām domām iepriecinātu cits citu.
    13. februāris – Melno apģērbu diena. Jau doma vien par to, ka ir 13. datums dažus dara bažīgus, bet ieraugot skolā tik daudz melnā ģērbtu, sajūta bija nepārprotama. Pēc fotografēšanās daži pat atzina, ka tik melna bilde vēl nekad neesot bijusi…
    14. februāris – Sarkanā diena. Skolēnu un skolotāju apģērbā dominē tikai un vienīgi sarkanā krāsa. Blūzes, džemperi, svārki, bikses – sarkani, pa retam arī pa kādam aksesuāram sarkanā krāsā. Darbojās arī Valentīndienas pasts.
     15. februāris – Pasaku tēlu diena. Visvairāk pasaku tēlos iejutušies mazāko klašu skolēni un skolotāji. Raibajā pūlī pamanāmi Rūķīši, Burvji, Kaķi, Zaķi, Bites, Prinči un Princeses, bet Aladins ar burvju lampu solīja piepildīt vēlēšanos. 
     Nākamā diena, 16.februāris – Svītraino un Rūtaino diena, kad apģērbā dominēja dažādu krāsu svītras un rūtis. Bet pēdējā Raibās nedēļas diena – Dullā diena bija tā, kurā brīvi varēja izpausties ikviens, jo spožas un spilgtas krāsas apģērbā, daudz un dažādi aksesuāri, kā arī savdabīgs un netradicionāls ģērbšanās stils bija noteicošais šajā dienā. Jāpiebilst, ka ne viens vien bija izvēlējies savu ārieni papildināt un izdaiļot ar parūku. Bet pēcpusdienā, Dullās dienas noslēgumā, visi pulcējās skolas aktu zālē uz Dullās dienas tirdziņu.
 
Vita Braže
 
Foto: V.Braže
 
 
 

 

« Atpakaļ