Sestdiena, 20.04.2024
Mirta, Ziedīte

Rīgas aktieri uzstājas Vērgalē

Rīgas aktieri uzstājas Vērgalē

14.02.2017
     9. februāra vakarā Vērgales kultūras namā ar teātra izrādi “Silvija” skatītājus priecēja visiem labi pazīstami un mīļi aktieri no Rīgas – Aīda Ozoliņa, Evija Skulte, Dace Makovska, Ivars Puga un Voldemārs Šoriņš.
     Izrāde sākas ar to, ka bankas ierēdnis Gregs pārved mājās parkā noklīdušu suni Silviju, kurš iesākumā ģimenē rada sarežģījumus un ir nebeidzamu strīdu cēlonis, bet vēlāk kļūst par ģimenes daļu. Amerikāņu dramaturga lugā attēlotajos attiecību līkločos un notikumos daudzviet varēja saskatīt līdzības ar mūsu sabiedrībā notiekošo. Lai arī izrādi caurvija asprātīgi dialogi, negaidīti pavērsieni, komiskas situācijas un tai bija laimīgas beigas, tomēr beigās ne viens vien skatītājs notrauca pa saviļņojuma asarai. Kaut arī bija ceturtdienas vakars, tas nebūt nebija šķērslis atbraukt skatītājiem uz Vērgali no Liepājas, Pāvilostas, Rīvām, Jūrkalnes, Sakas, Durbes novada un citām vietām, lai kopā ar vērgalniekiem noskatītos izrādi.
     Pēc izrādes kultūras nama vadītāja piedāvāja ieklausīties lasījumā par aktieru izrādēm Vērgalē un piedalīties momentkonkursā. Rīgas aktieri pie mums viesojušies ar 8 izrādēm, to pareizi zināja Daina Vītola, bet draudzība ar Rīgas aktieriem skaitāma 10 gadu garumā un to pareizi atminēja Einārs Vārsbergs. Rīgas aktieri pateicās skatītājiem par aplausiem un silto uzņemšanu! Mēs gaidām viņus atkal ciemos pēc gada!
 
Vita Braže
 
Foto: V. Braže
 
 
 

 

« Atpakaļ