Sestdiena, 20.04.2024
Mirta, Ziedīte

AIZVADĪTAS IKGADĒJĀS PĀVILOSTAS NOVADA SPORTA DIENAS

AIZVADĪTAS IKGADĒJĀS PĀVILOSTAS NOVADA SPORTA DIENAS

01.03.2017
        Pāvilostas vidusskolas sporta zālē 24., 25. un 26. februārī  notika ikgadējās Pāvilostas novada sporta dienas.
       Piektdienas, 24. februāra vakarā  par ceļojošo kausu basketbolā cīnījās  četras  basketbolistu komandas. Komandā „Pāvilosta 1” spēlēja Endijs Klaks, Henrijs Tomilovs, Miķelis Horna, Elvis Vīgants, Kristaps Klaks, Mārtiņš Vērnieks, Arvis Pētermanis, Ģirts Jakovļevs un Ansis Horna. Komandā „Vērgale” spēlēja Edgars Sils, Dāvis Pirtnieks, Kaspars Kviesis, Andris Laumanis, Aivis Sils, Dzintars Semenkovs, Kristaps Jegoruškins un Edgars Sviklis. Komandā „Jūrkalne” spēlēja Gatis Tomsons, Vitālijs Kizevs, Haralds Janvars, Alvis Siliņš, Matīss Peterlevičs un Nauris Brikainis. Komandā „Pāvilosta 2” spēlēja Gints Šulcs, Kristers Cābelis, Kristofers Pētermanis, Edgars Ķipsts, Leo Kiričenko, Krišs Rudzājs un Kristers Girgensons.
          Basketbola spēļu rezultāti: ”Pāvilosta 2”- „Jūrkalne”  rezultāts 39:32, uzvarēja „Pāvilosta 2”; „Pāvilosta 1”- „Vērgale”, rezultāts 36:63 uzvarēja „Vērgale”; „Pāvilosta 1”- „Pāvilosta 2”, rezultāts 56:35, uzvarēja „Pāvilosta 1”; „Jūrkalne „- „Vērgale”, rezultāts 33:44,  uzvarēja „Vērgale”; „Vērgale”-„Pāvilosta 2 ”, rezultāts 51:21,  uzvarēja „Vērgale”; „Pāvilosta 1”- Jūrkalne”, rezultāts 51:24, uzvarēja „Pāvilosta 1”. Par ceļojošā kausa īpašniekiem basketbolā uz gadu jau atkārtoti kļuva komanda „Vērgale”, 2.vietā palika komanda „Pāvilosta 1”, 3.vietā komanda „Pāvilosta 2”, bet 4.vietā komanda „Jūrkalne”.
          Pāvilostas novada sporta dienas otrā diena iesākās sestdienā, 25. februārī. Agri no rīta sporta zālē pulcējās volejbola spēles cienītāji, zolīšu spēlētāji un zāles futbola spēlētāji, kā arī daudzi skatītāji un līdzjutēji.
          Volejbola mači par ceļojošo kausu volejbolā pulcēja sešas komandas: komandu “Alejas”, kurā spēlēja Solveiga Ansone, Vendija Pētermane, Ivo Jaunzems, Matīss Eihvalds, Ansis Horna, Raitis Stepiņš, Krista Karlsone un Andra Lanka; komandu „Pāvilosta”, zem kuras nosaukuma startēja Endijs Klaks, Henrijs Tomilovs, Kristaps Klaks, Mārtiņš Vērnieks, Arvis Pētermanis, Kate Štokmane, Monta Priedola un Miķelis Horna; komandu „Vērgale”, kurā spēlēja Arta Ēberliņa, Guna Akarfelde, Ints Burkēvics, Harijs Aniņš, Valters Pirktiņš, Dzintars Semenkovs un Elvita Freidenfelde; komandu „Jaunieši”, kurā spēlēja Ilva Bunka, Klāvs Pauls Vējkājs, Liene Škila, Gints Šulcs, Kristers Cābelis un Uvis Kārlis Mūrnieks; komandu „Mārsils”, kuras dalībnieki ne tikai skaisti dejo tautiskās dejas, bet arī labi spēlē volejbolu - Einārs Vārsbergs, Valērijs Kurčanovs, Elvis Vīgants, Guntars Zamarītis, Agnese Ģēģere, Marita Kurčanova, Ivars Horns un Sintija Spriņģe; komandu  “AC un CO”, kurā spēlēja: Terēze Cābele, Annija Bērziņa, Mareks Selderiņš, Vairis Vilsons, Edgars Stonis, Andris Cābelis un Kārlis Vītols.
         Skaitliski daudzo komandu dēļ, tās tika salozētas divās grupās. Pirmās grupas rezultāti: “Alejas” - „Pāvilosta”, rezultāts  2:1, uzvarēja “Alejas”; „Vērgale”-  “Alejas”, rezultāts 2:0, uzvarēja „Vērgale”; „Pāvilosta”- „Vērgale”, rezultāts  2:0, uzvarēja „Pāvilosta”. Pirmās grupas uzvarētāji bija komanda „Pāvilosta”, 2.vietā komanda „Vērgale”, bet 3.vietā  komanda “Alejas”. Savukārt otrās grupas rezultāti bija sekojoši: “AC un CO”- „Mārsils”, rezultāts 2:1, uzvarēja “AC un CO”; „Mārsils”- „Jaunieši”, rezultāts 2:0, uzvarēja „Mārsils”; “AC un CO”- „Jaunieši”, rezultāts 2:0, uzvarēja “AC un CO”. Par otrās drupas uzvarētājiem kļuva komanda “AC un CO”. Pirmajā pusfināla spēlē tikās komanda  „Vērgale” ar komandu “AC un CO”, ar rezultātu 2:0 uzvarēja komanda „Vērgale”. Otrajā pusfināla spēlē tikās komanda „Mārsils” ar komandu „Pāvilosta”. Ar rezultātu 1:2 uzvarēja komanda „Pāvilosta”. Spēlē par 5. un 6. vietu tikās komanda “Alejas” ar komandu „Jaunieši”, ar rezultātu 2:1 uzvarēja komanda “Alejas”, iegūstot 5. vietu, bet komandu “Jaunieši” atstājot 6. vietā. Spraigā volejbola spēlē par 3. un 4.vietu tikās komanda “AC  un CO” ar komandu „Mārsils”, ar rezultātu 2:1 uzvarēja komanda “AC un CO”, iegūstot 3. vietu, bet atstājot komandu “Mārsils” 4. vietā. Savukārt finālā tikās komanda „Vērgale” ar komandu „Pāvilosta”, ar rezultātu 2:1 uzvarēja komanda „Vērgale”, savā īpašumā uz gadu iegūstot ceļojošo kausu volejbolā, bet komanda “ Pāvilosta” ieguva godpilno 2. vietu.
        Jāpiebilst, ka šogad volejbola spēlēm bija pieteikušās īpaši spēcīgas un spēkos ļoti līdzvērtīgas komandas. Gandrīz visas volejbola spēles aizritēja punkts punktā, bet, lai noskaidrotu spēles uzvarētāju, bija nepieciešami trīs seti, ierasto divu setu vietā. Arī gūtās uzvaras volejbola spēlē tika gūtas tikai ar viena vai divu punktu pārsvaru.  
        Pēc spraigām un emociju bagātām volejbola spēlēm, vēlā sestdienas pēcpusdienā iesākās mači par ceļojošā kausa izcīņu zāles futbolā, uz kuru pulcējas četras komandas. Komandā “AC” spēlēja Andris Cābelis, Aigars Zvirbulis, Kārlis Vītols, Valērijs Kurčanovs, Guntars Zamarītis un Vairis Vilsons. Komandā „Pāvilosta” spēlēja Mārtiņš Vērnieks, Endijs Klaks, Henrijs Tomilovs, Arvis Pētermanis, Guntis Balodis, Edgars Grinbergs, Ingus Freidenfelds un Kristaps Klaks. Komandā „Pāvilosta XS” spēlēja Gints Šulcs, Kristers Cābelis, Kārlis Rudzājs, Toms Podziņš, Uvis Kārlis Mūrnieks, Helvijs Sprūds, Klāvs Pauls Vējkājs un Edgars Ķipsts. Komandā “Izlase” spēlēja Ivo  Jaunzems, Ivars Horns, Matīss Eihvalds, Arvis Barsukovs, Mareks Selderiņš, Miķelis Horna, Aldis Barsukovs, Ilmārs Šnore.
        Pēc savstarpējām izspēlēm, rezultāti sekojoši: „Pāvilosta”- “Izlase”, rezultāts 2:4,  uzvarēja “Izlase”; „Pāvilosta XS”- “AC”, rezultāts 5:6, uzvarēja “AC”; “Izlase”- “AC”, rezultāts 9:1, uzvarēja “Izlase”, „Pāvilosta”- “Pāvilosta XS”, rezultāts 9:4, uzvarēja „Pāvilosta”; „Pāvilosta  XS”- “Izlase”, rezultāts 1:10, uzvarēja “Izlase”; “AC”- „Pāvilosta”, rezultāts 4:5, uzvarēja „”Pāvilosta”. Par ceļojošā kausa īpašniekiem uz gadu kļuva komanda “Izlase”, 2.vietā komanda „Pāvilosta”, 3.vietā komanda “AC”, bet 4.vietā komanda „Pāvilosta XS”.
         Pēc zolītes spēlētāju ierosinājuma, šogad zolītes turnīrs tika rīkots sestdienā, uz to pulcējot sešus dalībniekus. Izspēlējot četras kārtas, par zoles turnīra uzvarētāju kļuva Vilnis Grigorjevs, 2.vietā atstājot Daini Klaku, bet 3.vietā ierindojās Aivars Sprudzāns.
        Kā ierasts Pāvilostas novada sporta dienas noslēdzošā trešā diena tiek veltīta individuālajām spēlēm. Arī šogad ikviens, kam interesē šahs, dambrete, galda teniss, šautriņu mešana un novuss, tika laipni gaidīts svētdienā, 26. februārī Pāvilostas vidusskolas sporta zālē.
        Šogad vairāk dalībnieku bija šaha turnīrā, tāpēc tas tika dalīts kategorijās “bērni” un “pieaugušie”. Uz šaha spēli bija pulcējušies četri bērni un trīs pieaugušie. Bērniem izspēlējot savstarpējos mačus, 1.vietā Edijs Bielis, 2.vietā Reinis Zaļkalns un 3.vietā Klāvs Pauls Vējkājs. Savukārt pieaugušie vietas uz pjedestāla sadalīja sekojoši: 1. vietā Rudīte Bērziņa, 2.vietā Evija Brikmane, bet 3.vietā Jānis Štokmanis.
       Šautriņu mešanā meitenēm piedalījās divas dalībnieces. Gala rezultātā 1.vietā Ilva Bunka  un 2.vietā Liene Šķila. Šautriņu mešanā zēniem piedalījās seši dalībnieki,  1. vietu guva Jānis Ūdriņš, 2. vietā palika Klāvs Pauls Vējkājs, bet 3. vietā Gints Šulcs. Šautriņu mešanā sievietēm piedalījās piecas dalībnieces, 1. vietu gūstot Ivonna Pīrāgs, 2. vietā atstājot Aritu Mūrnieci, bet 3. vietā Andra Lanka. Šautriņu mešanā vīriešiem piedalījās rekordliels dalībnieku skaits - divdesmit septiņi dalībnieki. No tiem 1.vietu ieguva Guntis Balodis, 2.vietā Arvis Barsukovs, bet 3.vietā Kārlis Rudzājs.
         Novusā meitenēm piedalījās divas dalībnieces, savstarpēji sadalot vietas sekojoši: 1. vietā Ilva Bunka un 2. vietā Liene Šķila. Novusā zēniem piedalījās četri dalībnieki. 1. vietā Uvis Kārlis Mūrnieks, 2. vietā Markuss Lazukins, bet 3. vietā Edijs Bielis. Novusā sievietēm piedalījās trīs dalībnieces, kas sadalīja vietas sekojoši: 1vietā Evija Brikmane, 2. vietā Rudīte Bērziņa un 3. vietā Loreta Krafta. Novusā vīriem piedalījās desmit dalībnieki. 1. vietā Kārlis Vītols, 2. vietā Edgars Jaunzems, 3. vietā Dāvis Bērznieks.
        Galda teniss ierasti ir populārākais no sporta veidiem, bet šoreiz iedzīvotāju aktivitāte bija mazāka. Kategorijā “Sievietes” piedalījās četras dalībnieces: 1.vietā Laila Priedola,  2. vietā Aija Barsukova, bet 3. vietā Arita Mūrniece. Savukārt kategorijā “zēni” piedalījās astoņi dalībnieki, vietas sadalot sekojoši: 1. vietā Leo Kiričenko, 2. vietā Artūrs Bērziņš un 3. vietā Kritiāns Roberts Gertsons. Piecu dalībnieku konkurencē vīri medaļas sadalīja šādi: 1. vietā Uldis Kristapsons, 2. vietā Ivo Jaunzems, bet 3. vietā Zintis Vīgulis.
         Dambretes turnīrā kopumā piedalījās 17 dalībnieku – divas meitenes,  četri zēni, trīs sievietes un astoņi vīri. Meitenēm pirmo vietu guva Liene Šķila, bet  2. vietā Ilva Bunka. Zēniem par uzvarētāju kļuva Jānis Ūdriņš,  2. vietā Markuss Lazukins, bet 3. vietā Roberts Vērnieks. Sievietēm godpilno pirmo vietu guva Rudīte Bērziņa, 2.vietā Evija Brikmane, bet 3.vietā Loreta Krafta. Savukārt vīriem dambretes turnīrā par uzvarētāju kļuva Zintis Vīgulis,  2.vietā atstājot Arvi Barsukovu, bet 3. vietā Edgars Ķipsts.
        Līdz ar to vēlā svētdienas pēcpusdienā noslēdzās šī gada Pāvilostas novada sporta spēles. Sporta organizators Pāvilostā Aldis Barsukovs pateicās visiem par aktīvu dalību un aicināja piedalīties arī nākamā gada sporta dienās.
        Liels paldies sakāms arī Andrai Lankai, Annijai Bērziņai, Terēzei Cābelei, Evitai Jakovļevai un Ilvai Bunkai par spēļu protokolēšanu. Kā arī liels paldies sporta zāles apkopējai Ludmilai Vasinai par sporta zāles sakopšanu pēc sporta spēlēm ārpus sava darba laika.
       Bet vislielākais paldies atsaucīgiem cilvēkiem, kuri ziedoja naudu pāvilostnieces Ritas Bērziņas rehabilitācijai.
Uz tikšanos nākamā gada novada sporta dienās vēl kuplākā pulkā!
 
Sporta organizators Pāvilostā Aldis Barsukovs un
sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Kurčanova
 
 
Foto: M. Kurčanova
 
Plašāku fotoreportāžu no pasākuma skatieties FOTOGALERIJĀ
 

 

« Atpakaļ