Ceturtdiena, 25.04.2024
Līksma, Bārbala

Februāris

Pāvilostas mākslas skolas skolotājs gūst panākumus pasaulē

01.03.2017

Pāvilostas Mākslas skolas skolotājs Ainars Zingniks jau ilgus gadus piedalās sniega un ledus skulptūru festivālos dažādās pasaules valstīs. Arī šajā ziemā viņš paspējis piedalīties vairākos festivālos. 

Lasīt vairāk

Vērgales muzejā no 5.-28.februārim bija skatāma Tukuma muzeja ceļojošā izstāde „Sibīrijā rakstītās vēstules uz bērza tāss”

01.03.2017

Izstāde ir UNESCO programmas „Pasaules atmiņa” Latvijas nacionālajā reģistrā iekļautas Sibīrijā rakstītās vēstules uz bērza tāsīm. Minētajām vēstulēm ir nozīme Latvijas vēstures lappusēm, tās raksturo padomju laika prātam neaptveramos traģiskos notikumus – padomju okupācijas režīma represijām pret Latvijas iedzīvotājiem. 

Lasīt vairāk

NOTIEK IKGADĒJĀS IEDZĪVOTĀJU SAPULCES

01.03.2017

Pāvilostas novada pašvaldība jau ceturto reizi gada sākumā rīkoja iedzīvotāju sapulces, ar mērķi  informēt iedzīvotājus par novadā padarīto, pašvaldības uzsāktajiem darbiem un plānotajām aktivitātēm nākamajiem gadiem. Pāvilostas novadā sapulces tiek rīkotas gan Vērgalē, gan Pāvilostā. Tās labprāt apmeklē gan novada iedzīvotāji, gan novada domes deputāti, pašvaldības iestāžu darbinieki un citi interesenti.

Lasīt vairāk

AIZVADĪTAS IKGADĒJĀS PĀVILOSTAS NOVADA SPORTA DIENAS

01.03.2017

Pāvilostas vidusskolas sporta zālē 24., 25. un 26. februārī  notika ikgadējās Pāvilostas novada sporta dienas.

Lasīt vairāk

Amatierteātris piedalās reģionālajā skatē

28.02.2017

25. februārī arī Pāvilostas pilsētas kultūras nama amatierteātris skatītāju pārpildītā zālē žūrijas vērtējumam nodeva savu A.Ločmeles lugas “Sievasmātes senču laiki” iestudējumu.

Lasīt vairāk

Pāvilostas jaunieši apgūst biznesa zinības

01.03.2017

24. februārī  visas dienas garumā, seši Pāvilostas novada jaunieši piedalījās jaunuzņēmēju konferencē „Biznesa radars” Ventspilī.

Lasīt vairāk

"Vērgalīte" piedalās koncertā Grobiņā

28.02.2017

Vērgales pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvs "Vērgalīte" 24. februārī piedalījās deju lielkoncertā Grobiņā "Zvaigznes atspīd Ālandē", kas notika Grobiņas pilsētas 322. dzimšanas dienas svinību ietvaros.

Lasīt vairāk

Mazie lasītāji tiekas ar Vinniju Pūku

28.02.2017

Piektdien, 24. februārī Pāvilostas bibliotēkā notika šī gada pirmā “Grāmatu starta” dalībnieku tikšanās, uz kuru tika aicināti gan esošie, gan jaunie mazie lasītāji.

Lasīt vairāk

Folkloras kopas tiekas Vērgalē

28.02.2017

23.   februāris Vērgalē atnāca skanīgu dziesmu un krāšņu tērpu piepildīts, jo Vērgales kultūras namā uz bērnu un jauniešu folkloras kopu skati “Zinu, zinu tēva sētu”, bija ieradušās 13 Lejaskurzemes folkloras kopas. Ar iepriekš sagatavotu programmu uzstājās vairāk kā divsimt dalībnieku.

Lasīt vairāk

Tikšanās Tārgalē

28.02.2017

16. februārī Vērgales pamatskolas 7. klases skolēni ar audzinātāju Andu Blūmani devās uz Tārgales pamatskolu, lai tiktos ar šīs skolas 7. klases skolēniem un viņu audzinātāju Margitu Kronbergu.

Lasīt vairāk

"Ēnu dienas" ietvaros skolēni viesojas Pāvilostas bibliotēkā

28.02.2017

15. februārī visā Latvijā tika rīkota "Ēnu diena", kas ir izglītojošs profesionālās orientācijas pasākums, kurā skolēniem ir iespēja apmeklēt dažādas darba vietas un kļūt par darbinieku "ēnām". Jau vairākus gadus arī Pāvilostas vidusskolas skolēni aktīvi iesaistās šajā akcijā, kļūstot par "ēnu" kādam  Pāvilostas novada pašvaldības iestāžu darbiniekam.

Lasīt vairāk

Atklāj Ģirta Brumsona gleznu izstādi

28.02.2017

Februāra sākumā Pāvilostas novada pašvaldības izstāžu zālē atklājām Ģirta Brumsona gleznu izstādi, atklāšanas pasākumā pulcējot aptuveni 30 apmeklētāju.

Lasīt vairāk

"LATVIJAS RADIO 1" Ulmales bibliotēkā

28.02.2017

Ulmales bibliotēkai  bija tas gods būt pirmajai bibliotēkai  Latvijā,  kurā viesojās “Latvijas Radio 1”   jaunizveidotā raidījuma “Cienījamie lasītāji. Etīdes par literatūru” vadītāji un veidotāji.  4. februārī  “Latvijas Radio 1” izskanēja pirmais raidījums, to vada divi draugi – etīžu teātra NERTEN autori – dzejnieks Toms Treibergs un rakstnieks Svens Kuzmins.

Lasīt vairāk

Raibā nedēļa Vērgales pamatskolā

22.02.2017

No 13. – 17. februārim Vērgales pamatskolā norisinājās Raibā nedēļa, kad katrai dienai ir sava tēma un ģērbšanās stils. Arī afišā tika vēstīts, lai skolēni un skolotāji raibajās dienās, raibām domām iepriecinātu cits citu.

Lasīt vairāk

Amatierteātris viesojas Nīcā

21.02.2017

18. februārī Pāvilostas pilsētas kultūras nama amatierteātra kolektīvs viesojās Nīcas amatierteātra 5 gadu jubilejas svinībās un skatītājiem izrādīja A. Ločmeles (Danskovītes) lugas “Sievasmātes senču laiki” uzvedumu.

Lasīt vairāk

Februāra mēneša pasākumi PII "Dzintariņš"

21.02.2017

Pāvilostas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādē "Dzintariņš" februārī notika bērnu radošā darbu izstāde "Sveču balle" un Valentīndienas ballīte "Nāc ar mani padejot".

Lasīt vairāk

“Vērgalīte” piedalās dzejnieka Olafa Gūtmaņa 90. jubilejas pasākumā

14.02.2017

Vērgales pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvs “Vērgalīte” 11. februārī Liepājas Latviešu biedrības namā piedalījās dzejnieka Olafa Gūtmaņa 90. jubilejas pasākumā “Dzintarotājs”, kur izrādīja savus krāšņos Kurzemes novadu tautastērpus – Sakas, Alsungas, Kuldīgas, Priekules, Lībiešu, Asītes, Nīcas.

Lasīt vairāk

Vidusskolā atzīmē 112 dienu

14.02.2017

Ik gadu 11. februārī visā Eiropas Savienībā atzīmē vienotā ārkārtas palīdzības izsaukumu tālruņa 112 dienu. Arī Pāvilostas vidusskolā 10. februārī viesojās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta inspektore Agnese Sprūde no Liepājas 1. daļas.

Lasīt vairāk

Rīgas aktieri uzstājas Vērgalē

14.02.2017

9. februāra vakarā Vērgales kultūras namā ar teātra izrādi “Silvija” skatītājus priecēja visiem labi pazīstami un mīļi aktieri no Rīgas – Aīda Ozoliņa, Evija Skulte, Dace Makovska, Ivars Puga un Voldemārs Šoriņš.

Lasīt vairāk

PĀVILOSTAS NOVADS PREZENTĒ SEVI TŪRISMA GADATIRGŪ “BALTTOUR 2017”

07.02.2017

No 3. līdz 5. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā Rīgā notika 24. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus „Balttour 2017”. Jau piekto gadu paši ar savu stendu tūrisma gadatirgū Rīgā piedalījās arī Pāvilostas novada tūrisma speciālisti. Bet šis gads bija īpašs arī ar to, ka Pāvilostas novada TIC bija uzaicinājis piedalīties tūrisma izstādē un prezentēt mūsu novadu arī Pāvilostas novada vidējās paaudzes deju kolektīvu “Vērgalīte”.

Lasīt vairāk
» 1 2