Trešdiena, 24.04.2024
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ziemassvētku Brīnums - mūsos pašos

Ziemassvētku Brīnums - mūsos pašos

29.12.2017

    Decembris ir Ziemassvētku un Jaunā gada laiks. Pāvilostas Mūzikas un Pāvilostas Mākslas skolās tas paskrien vienā elpas vilcienā, jo rit mācību process- skates, mācību koncerti un, protams, koncerti un izstādes! Mēs taču dāvājam svētkus klausītājiem un skatītājiem!

     Arī šogad, turpinot tradīciju, 18. decembrī Mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi sniedza labdarības koncertu Pāvilostas sociālās aprūpes centrā cilvēkiem, kuri ir kļuvuši slimi un nespēcīgi, kuriem nav tuvinieku, kas par viņiem rūpētos. Taču arī šo cilvēku sirdis ilgojas pēc svētku brīnuma, uzmanības, jauniem iespaidiem.

                                                                                                                                                              foto: I. Šnore

 

     Pirmo reizi,19. decembrī, tikko izremontētā Vērgales pamatskolas zālē izskanēja koncerts, kurā uzstājās Pāvilostas Mūzikas skolas skolotāju Anitas Ceras klavierspēles un Helmuta Audara ģitāras spēles audzēkņi. Šo audzēkņu uzstāšanos dzirdējām Vērgales evaņģēliski luteriskajā baznīcā sestdien, 14. decembrī. Tika izstādīti arī Pāvilostas Mākslas skolas jaunāko audzēkņu A. Libķenas, D. Dones, E. Akerfelda, K. Novada, E. Naruševičas radošie darbiņi, kuri izpelnījās skolotāju un vecāku atzinību. Pasākuma noslēgumā cienājāmies ar siltu tēju un kliņģeri. Novēlu, lai šāda kopā sanākšana Vērgales pamatskolā turpmāk kļūtu par tradīciju! 

                                                                                                                                        foto no Mūzikas skolas arhīva

      

       20. decembrī  Mūzikas skolas audzēkņu un pedagogu koncerts “KOPĀ ZIEMASSVĒTKOS” un liecību saņemšana. Tajā izskanēja visdažādākie skaņdarbi, kuri katru stundu tika pieslīpēti, lai koncertā skanētu vislabākajā izpildījumā. Priecājamies, ka vecāki atrada laiku, lai atnāktu uz koncertu un paldies par sirsnīgajiem aplausiem!

     Savukārt Mākslas skolā siltu noskaņu radīja audzēkņu radošo darbu izstāde, tirdziņš un svētku noformējums- egles izrotāšana ar pašgatavotiem rotājumiem. Muzikālu pārsteigumu sniedza ģitāristu ansamblis- Eva un Reinis Vītoliņi.

                                                                                                                                                  foto: D. Bērznieks

     

      Apsveicam Ingu Šlangenu ar 3.vietas iegūšanu Aizputes Mākslas skolas un Mārtiņa Freimaņa fonda organizētajā LR profesionālās ievirzes izglītības Mākslas skolu glezniecības konkursā "Dzīve kā košums”.  Atzinīgi tika novērtēti arī pašmāju Ziemassvētku kartiņu dizaina konkursa uzvarētāji - 1. vieta Ingai Šlangenai, 2. vieta Emīlam Sīpolam, 3. vieta Keitai Pastarei. Apsveicam un vēlējums – tā arī turpināt uz priekšu! Ziemassvētku kartiņu izstāde apskatāma arī Pāvilostas bibliotēkā. Pasākumu noslēdzām ar Ziemassvētkiem raksturīgām smaržām, piparkūku cepšanu un kliņģera baudīšanu!

     Neskatoties uz bērnu brīvdienu laiku, Mākslas skolas audzēkņi kopā ar pedagogiem, 29. decembrī apmeklēja Liepājas muzejā nodarbību „Siltus sveicienus Tev sūtu”, kas iepazīstināja ar Ziemassvētku kartiņām un vēlējumiem. Tajā uzzinājām, kā radusies kartiņu sūtīšanas tradīcija, kāpēc vēl joprojām ir vērts to darīt.

    Un tā mācību pusgads paskrējis nemanot. Laiks mazliet apstāties, pabūt kopā ar sev tuviem un mīļiem cilvēkiem un atrast Ziemassvētku brīnumu, kas mīt mūsos pašos – mūsu sirdīs. Un, vai tas nav brīnums, ko spēj dot mazā cilvēciņa neatlaidīgais darbs!

Pateicāmies visiem vecākiem par atbalstu un sadarbību, visiem audzēkņiem un pedagogiem  par ieguldīto darbu!

 

Pāvilostas Mūzikas skolas direktore un

Pāvilostas Mākslas skolas p. i. Inga ŠNORE

 

« Atpakaļ