Sestdiena, 20.04.2024
Mirta, Ziedīte

Ziemassvētku koncerts vidusskolā

Ziemassvētku koncerts vidusskolā

28.12.2017

     Liekas, nupat ar smaidu sejā un krāsainu ziedu buķeti rokā iesākās jaunais mācību gads. Taču jau pagājuši četri mēneši un ir klāt Ziemassvētki, kad noslēdzas pirmais mācību pusgads, tiek izsniegtas liecības un tradicionāli vidusskolā tiek rīkots Ziemassvētku koncerts, šogad tam tika dots nosaukums "Ziemassvētku zeķē piparkūku diedziņš". Pāvilostas vidusskolas skolēni un pedagogu kolektīvs 22. decembrī aicināja ikvienu ielūkoties, ko visu tik nevar ielikt vienā zeķē - gan dejas, dziesmas un dzejoļus, kā arī jautras un smieklīgas izdarības.

     Kā ik gadu katra klase bija īpaši gatavojusies Ziemassvētku koncertam un izveidojusi savu priekšnesumu par dažādām tēmām un to, kā viņi saprot Ziemassvētku gaidīšanas laiku. Tā 6. klase puteni vārīja uzpūtenī, 10. klasei likās interesanti parādīt zālē sēdošajiem, kā no lielveikala tiek būrīšos vesti mājās kāmji, savukārt 12. klases meitenes sniedza improvizētu balto gulbju deju un 7. klase mazliet atļāvās pasmieties par populāriem TV šoviem kā "Saimnieks meklē sievu" un citiem.

     Kā pēdējie Ziemassvētku koncertā uzstājās vidusskolas 1. līdz 4. klašu apvienotais kolektīvs, uzvedod nelielu, teatrālu uzdevumu par piparkūku karaļvalsti, kur iemitinājušās negantas peles, kas vēlas sagrauzt piparkūku pili, bet piparkūku ķēniņš un princis steidz glābt savu karaļvalsti un tās iemītniekus, precot daiļo kaķu meitu. Kā jau īstā Ziemassvētku piparkūku karaļvalstī, netrūka ne dejas, ne dziesmas, ne skaistu dzejoļu.

      Bet koncerta izskaņā Pāvilostas vidusskolas skolēni un skolotāji, kā arī zālē sēdošie vecāki, vecvecāki, skolas absolventi un citi interesenti vienojās kopīgā dziesmā. Pēc skaistā koncerta ikviens varēja izdejoties svētku ballē.

      Pāvilostas vidusskolas Ziemassvētku koncerta režiju veidoja 11. klases skolniece Kristiāna Šeiko, kura kopā ar kolēģēm Elizabeti Kiričenko un Alīnu Viktoriju Burmeisteri arī pasākumu novadīja, bet par svētku dekorācijām aktu zālē bija parūpējusies skolēnu līdzpārvalde.

       Priecīgu un pozitīvu emociju pielādēti, skolēniem iesācies Ziemassvētku brīvlaiks, kad skolas solā jāatgriežas vien janvāra otrajā nedēļā.

 

Marita Kurčanova,

sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Foto un video: M. Kurčanova

vidusskolas 8. klase

pasākuma režijas autore - Kristiāna Šeiko

vidusskolas 10. klase

pasākuma vādītājas (no kreisās) - Elizabete Kiričenko un Kristiāna Šeiko

un Alīna Viktorija Burmeistere

vidusskolas 5. klase

vidusskolas 6. klase

vidusskolas 7. klase

vidusskolas 9. klase

vidusskolas 11. klase

vidusskolas 12. klase

vidusskolas 1.-4. klašu skolēnu un audzinātāju veidotais uzdevums

vienojoties kopīgā dziesmā, gaišus un sirdssiltus svētkus vēlēja Pāvilostas vidusskolas direktores pienākumu izpildītāja Marita Rolmane

vidusskolas kopkoris

 

 

« Atpakaļ